tirsdag, februar 28, 2012

Enda en dag med smak av vår..

Vårsol og takdrypp og ikke minst ferie, deilig. Det er nesten så jeg vil tro på våren nå, men jeg vet, mye kanskje enda..

Noen tegn på vår er å finne faktisk, kanskje litt vel tidlig dog. Som denne stiklingen av Lykkefund som jeg rotade i somres, noen av dem fikk jo røtter og den jeg satte nederst ved trappa har kommet frem ur snøen og jammen ser det ikke ut som bladen begynner få knopper også. Ikke helt bra, den kommer sikkert å fryse før sommeren..

I Pergolaen ser jeg også til min ‘forskrekkelse’ at en av Clematisene også synes det er på tide å vise seg frem på ny. Bak den er fortsatt en tykk dyne med snø, forran den og faktisk, men det synes den ikke bry seg det minste om..

Eller kanskje jeg ikke skal skrive at det er snø forran den, heller var, for min vane trogen klarte jeg ikke la være å fjerne snøen i dette hjørnet, (nå som jeg først sett Clematisen) og under der fantes de jo, det første tegn av mine snødropper. Får se hvor lenge det tar til de blomstrer?

Litt mer krafsende i snønen ved kanten mot hellene i Pergolan avslørte dette. Ikke helt lett å se de hvite julerosene mot den hvite snø men det er mange knopper. Når jeg tenker på det burde jeg få meg noen mørkere til neste år, noen som syns litt mer.. Men akk, hvilken gledelig oppdagelse.

På baksiden av huset, inntil husveggen fant jeg dette. Ja da, jeg må lene meg godt over snøen for å se dem men det er da løkaktivitet på gang.

For ikke er det mye å se av dammen her enda. Snøen ligger fortsatt godt runt huset om enn kantene på kassene begynner skimte..

Frøsåddene dekket jeg med en masse snø igår seinest men den er det ikke mye kvar av. Her er alle mine håp om sommerens nye stauder..

De frø som aller rede i høstes hadde spirt og begynnt vokse er fortsatt grønne, holder det i seg eller er det nå de kommer fryse vekk mon tro..

Noe annet som fortsatt holder seg grønnt er den pjuskebusken,Cedrus deodara ‘Feelin Blue’, jeg kjøpte i høstes som kun har H2 (?), spørs om den tar kvelden i vårsolen, hvilket jeg betvivler for her er mye skygge om våren og, eller var det helt enkelt feilnavnet..

I brist på så mye annet å kunne foreta seg ute i sluttet av februar så begynnte jeg måke frem en bit av trappa i staudetrappa, for visst må en forsøke nyte av solen så lenge den varer? Men det er ingen sted å hive snøen enda så det ble ikke mer, satte meg ner med kaffekoppen i stedet..

12 kommentarer:

Merja sa...

Du har ju mängder av vårtecken trots att ni har så mycket snö! Här känns det som det har varit varannan dags väder...idag är det snöfritt igen. Och jag hoppas det blir så nu.
Fint med ditt fröbord ute!
Ha en bra dag!

Mari Anne sa...

Det er sånn deilig tid som kommer nå. Masse å glede seg til og vente på. Du har da så mye spennende som kommer.

Mari Anne sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Vivi sa...

Enn så lenge må jeg se på andres vårtegn! Her er det enda så mye snø, men det begynner å hjelpe i solveggen.
Jeg tok inn vinterpottene mine i går, så nå håper jeg på mange flotte spirer. Håper du også får det i utepottene dine!

Ønsker deg en fin dag. Klem

Marit sa...

Herlige vårtegn! Det finnes mange flotte mørke juleroser ja, så du burde nok få deg en sånn ;-) Det er herlig å se sånne bilder nå. Våren er rett rundt hjørnet!

reginascottage sa...

liebe mia,
ist es nicht schön,wenn erste anzeichen vom frühling zu sehen sind.
hier ist es heute sonnig und warm.wir haben 15 grad plus!!
wünsche dir einen schönen tag,
alles liebe regina

krepsemor sa...

Herlige vårtegn hos deg, men jammen har du fortsatt en god del snø! Her er all snøen borte og julerosen Helleborus Niger står i ferd med å slå ut blomstene sine! Man mars kan være en snørik måned, så det er vel kanskje ikke verdt å glede seg fort tidlig =(
Men vi får nyte fineværet i alle fall!

Lisa sa...

Visst är det kul när det börjar sticka upp växter ur snön, men jag håller med. Det är lite läskigt också. Att det spirar i slutet av februari är tiiidigt, tycker jag. Här finns det början till blad på en ros... Nåväl, växterna vet väl vad de gör.

Kram, Lisa

Tigertina sa...

Wow, så vakre juleroser! Også så mange fantastiske vårtegn som spretter frem hos deg! Sett deg ut og nyt sola, det er fornuftig synes jeg ;)

Liza sa...

Det ser ut som det våres hos deg også og at du har full kontroll:)
Gleder meg til å se full blomstring hos deg:)
Klem
Liza

Hilde sa...

Så mange herlige vårtegn :)

Maria sa...

Det ser jo ut som om våren kommer nå- og så mye det er i hagen din som spirer og gror! Ser ut som om du får en blomstrende vår:)
God helg!