tirsdag 28. februar 2012

Mandagens ‘grønne’ feriesyssel

Idag har jeg satt over to slike små løk over i ny jord, fortsatt i liten potte. Eucomisløken er ikke stort mer enn 1 cm i diameter. Frø jeg fikk av en venninde og sådde inne ifjor vinter så gleden er stor at det fortsatt var noe nere i den tørre, harde jorden som omgav løken.

I potten med kärleksgräs hade jeg to Eucomisløker som jeg trodde dødt i somres. Den ene var fortsatt frisk og kom i ny jord idag, den andre helt rutten dessverre..

En av pottene med asparagus ble også med inn. De fire spirene ble priklet over i hver sin potte. Priklet? Prikler man virkelig noe med så lange røtter??

Nå er det en rangelig spire i hver potte, ser virkelig komisk ut men tvi, tvi, over med bedre plass og plantejord så blir det kanskje litt fart på dem.. De begynner i hvert fall få litt ‘borst’, akkurat nå liker bladen mest på dill.. Jeg hadde nesten lyst å sette er en pinne til støtte men det ska vel ikke asparagus ha?

Selvfølgelig klarte jeg ikke la være å prikle ut tolv små blodbeger planter heller. Godt jeg ikke sådde alle frø, hvor hadde da dette endet?

De siste par år har jeg kjøpt frø av Tagetes ‘Vanilla’, frøpåsen er ikke billig og innholder få frø. Så derfor forsøker jeg iår med egenhøstete frø, går det så går det, ellers blir det ingen Vanilla blomster på meg iår..

Nå aner jeg ikke om dette er spiredyktige frø men posen er stappfull. En eneste torket tagetesblomst innholde massevis. Derfor synes jeg at jeg godt kan være meget spandabel på frømengden i hver potte. Spirer det blir jeg glad, av alle de frø jeg klarte så i seks potter burde vel i hvert fall et frø spire?

6 kommentarer:

Gudrun sa...

Hej Mia!
Oj, vad du sår och jobbar. :) Än har jag inte sått ett enda frö men snart så.
Ha det gott
kram

krepsemor sa...

Ja, nå er det en kjekk men travel tid med prikling og frøsådd. Og du er godt i gang, ser jeg :) Asparges har jeg ingen erfaring med, men har lyst til å prøve! Det er jo så godt. Blodbegeren din ser fin ut, og du får nok mange flotte planter! Tagaetesfrøene dine ser helt ok ut, så der blir det sikkert god spiring :)

Aina Strand sa...

Koslige aktiviteter dette! <3 Vår

Gyldenlakk - hage og pusterom sa...

Man er ikke arbeidsledig etter jobbet heller! Morsomme vårsysler dette her. Spennende også! Håper du får spiring på Vanilla :-)

Turid sa...

Så flink du er :) Lykke til med vanillasådden, har selv høstet tagetesfrø, og det har gått bra hittil iallefall.

Inger Marie sa...

Som det gror hos deg...:) Håper du lykkes med vanilla...kjempefin er den.
Asparagus har jeg ikke sett på dette stadiet...gøy:)
God prikletid fremover:))