søndag 13. september 2009

Helgen i kjøkkenhagen..

DSC00006  DSC00002

Været har vart fin i helgen så jeg har prøvd å få gjort litt i hagen. Begynnte så tappert med å fjerne balkongkassene fra terrassen, men der stoppet det. Jeg pleier å sette sommerblomstrene over i kassene i kjøkkenhagen når jeg rydder på høsten. Da kan de få stå i fred frem til frosten tar dem og jeg får samtidig fyllt opp med jord til neste års grønnsaker. Nå var det bare det at kassene som var tiltenkt ikke la seg fylle på med mer jord, så jeg var avgårde og kjøpte mer plank, igjen, og laget noen av kassene litt høyre. Det og reparasjon av gjerdet tog i stort sett min helg…

Bortsett fra min vanilla tagetes som endelig begynner  å få fart, er resten av plantene en heller bedrøvlig syn. Iår tenker jeg ikke overvintre mine pelargoner!! eller jo, en av hver sort, har fire forskjellige, ifall jeg ombestemmer meg. Jeg har ikke lyst på noen sommerblomster i potter neste år ( har noen hørt den før ?) for det er så mye stell med dem og vanning…

 DSC00007 DSC00008

This weekend the weather has been really nice to us so I thought I should try to get something done in my garden. Started out so bravely by removing all my balcony pots from the terrace, but there it ended. I usually move all my annuals from my pots over into the frames in my kitchen garden. That way I can leave them until the frost takes them and I can use the soil for next years vegetables. Now as it happened, there were no empty space left in the frames where i thought I could plant them so I had to drive of getting some more planks, again, to make them larger. Together with repairing my fence my weekend was gone…

Despite from my vanilla Marigold, who finally begins to grow, the rest of my annuals look miserable. This year I’m not going to keep any of my Geraniums !! or perhaps one of each, I have four different kinds, just in case I might regret i Spring..I can’t be bothered with pots next year ( anyone heard that one before ??) it takes to much time to look after them, especially watering…

DSC00009 DSC00010

Nå er det høst i hagen, det synes på farvene. Jeg flyttet en av greinene til Solstikken til den nye stolpen i gjerdet. Det gule stikkelsbæret som stod der fikk flytte til en annen stolpe.

Jeg åt mine første bjørnebær nå i helgen, det var ikke mange.. Hvis nå solen fortsetter å lyse varm neste uke så får jeg mange bær. Solen ja – min solsikke har en kjempestor knopp så np håper jeg snart å få se den herlige røde innsiden..

DSC00011DSC00012

Now it’s Autumn in garden, as all the colours show. I moved on of my branches of Ribes  ‘solstikk’ ( the mixture of black currant and gooseberries) to the fence. The yellow gooseberry that was planted there before got itself another pole to lean against.

I ate my first blackberries this weekend, only a few, but if the Sun keeps on shining next week I will have plenty.. Sunshine – my Sunflower have a large bud, hopefully someday soon I will see it’s red inner glory.

DSC00015

14 kommentarer:

Margrethes hus og hage sa...

Så deilig med bjørnebær :) Det er jo drømmen å kunne fryse de ned og varme de med sukker og ha dem til topping på vaniljeis :) Kjempegodt!

Den tagetesen likte jeg! Har ikke helt sansen for tagetes, men det er pga fargen. Men denne var lekker!

Hilsen Margrethe

Marita sa...

Jeg skal minne deg på det til våren igjen, hvis du gjør det samme mot meg: At vi ikke skal ha sommerblomster *ler* JOda, har lovt meg selv det samme mange-mange ganger.
Jeg skal overvintre både Pelliser og knoller av de jeg har og se om jeg har bedre lykke denne gangen.
På tide å ta maisen min kanskje.... og resten av potetene og bjørnebæra. Oj, har visst nok og mer enn nok å ta meg til i uken ja!

Elsa sa...

Den tagetesen er veldig fin. Det er faktisk den eneste tagetesen jeg har prøvd å så noen ganger.
Jeg har nå berget inn i drivhuset de pelargonene jeg vil overvintre, de jeg har sådd selv og plantet ut i bed orker jeg ikke bale med. De er superlette å få til fra frø så jeg sår heller nye til våren.

Ha en fin uke:-)

Kathrine sa...

Det var en spesiell tagetes du. Så fin:)
Sommerblomster har jeg lite av etterhvert. Da vi flyttet inn, hadde jeg mye, men så har jeg kjøpt og fått stauder som har tatt over for sommerblomstene. Bare ei kasse utenfor inngangsdøra igjen til meg.

Løpstikkepesto er godt til pasta ja, og på hjemmelaget pizza. Da kan en blande pestoen med rømme til å ta på pizzaen når den spises.
Ellers så er den god til salat og. En må nok bruke den litt forsiktig, ellers er den sund og god!

Åsa! sa...

Björnbär är tacksamt att odla. Majs däremot, som det väl är i din första bild? Har jag bara lyckats sådär med när jag försökt. Annars är just majs en stor gröda bland bönderna här på ön.

Lillebeth sa...

Mycket fick du gjort fast annat änd u tänkt! Duktigt tycker jag!

Vicky sa...

Du har kommit längre än mig med höstplocket iallafall. Här står krukorna kvar med vissna och trötta blommor i dom.
Björnbär är mums, dom står på min inköpslista till nästa år.

Moa sa...

Hösten är här.. men solen lyser och båda människor och växter njuter av de sista sköna dagarna innan den långa hösten. Din Vanillatagetes är ju jättfin, en riktig skönhet och sån tur att den kom alls, tänk om den inte hunnit blomma.. vilken förlust. ha det gott..Moa

Thusnelda sa...

Takk for kommentar. Det pøsregna på Lørdag når bildet blei tatt, men ein nydelig dag Søndag og i dag skin sola fra knallblå himme. Men no må eg avgårde å stemme, har bestemt meg så det er ikkje noko problem. Ha ein fin dag.

Anonym sa...

You must have a different species of blackberry Mia, it seems longer and less plump, but it's nice to have them :D

mitt gröna hjärta sa...

Visst är det skönt att gå och höststäda i trädgården! Vaniljtagetes har jag aldrig hört om innan, den var riktgt fin, har du sått den själv?
Ha det gott!
Jenny

Vilt og vakkert sa...

Heisann!


Den der vanilje tagetesen var en snodig og artig plante. Har aldri sett den før!
Hvor er den å få kjøpt?
Løfter blikket og ser at også andre undrer seg over det samme!
Godt valg i dobbelt forstand!

Carol sa...

Maintenance is a bore... but so necessary and does eat up time. I love seeing your veggie garden and especially enjoy the blackberry and sunflower photos. The last plant and photo is beautiful too! Hope you get lots of sun and loads of blackberries.

Margrethe sa...

Takk for dine kommentarer til min blogg. Jeg er stadig innom din for å nyte de vakre bildene dine, og lese treffende tekster. Av og til er det som jeg skulle sagt det selv! Om det å gå ut med tanken på hva jeg skal gjennomføre, og så gjøre noe helt annet, - om "aldri mer" sommerblomster, om planter som havner i komposten og siden blir reddet osv. Jo, hagelivet er lystelig, uforpliktende og til glede og frustrasjon. Ha en god dag!