tirsdag 22. september 2009

Opal plommetre

 

DSC00032  

Mitt Opal plommetre som jeg plantet i Lunden 2005, brakk jo så hart i vinter at det kun hadde to greiner igjen. Fikk jo tilslutt ordnet slik at greinene fikk den støtte de trengte. Nå har den foræret meg med to !! plommer, en på hver grein, ikke ille, eller hva ?

My Plum tree, Opal, planted in the Grove in 2005, had a rough winter and was left with to branches. As told before I finally fixed my espalier to support it and now it thanked me by serving med two !! plums, one on each branch, not bad is it ?? 

8 kommentarer:

Thusnelda sa...

Du får no smake, og den såg god ut. Alle våre plommer var fordufta, er nok stormen som har tatt dei, men eg blei litt lang i maska når det ikkje var ei plomme att.

Stephanie sa...

A trellis for two plums! That's a good deal. Enjoy those wonderful plums :-)

Lillebeth sa...

Jo du, det är bättre än inget alls - i alla fall;-)

Kathrine sa...

Du verden da. To plommer! Godt den får støtte nå, og da tenker jeg du får rekordavling neste år:))

*)

Unknown sa...

Plommonet ser jättegott ut! Det var nästan så jag räckte ut handen och tänkte plocka det...:-)Så fin bild på den.Du får njuta extra mycket av de bägge plommonen. Har det blivit lite i år så blir det säkert mycket mer nästa år.Det brukar ofta vara så. Kanske har de också vilopauser ibland...?:-)
Tack för dina rara ord hos mig igår, de värmde verkligen!
Känner mig något piggare idag.
Nej, Ellingen har jag tyvärr inte sett, om det inte är samma film-en dokumentärfilm- som visas i Sverige om en liten and i Japan som inte hänger med sina andra syskon i utvecklingen och inte kan flyga när de kan.Han kommer efter hela tiden men en dag lär han sig också efter mycket övande, han måste ta det i sin takt, de andra väntar in honom innan de flyger till varmare breddgrader...den filmen är så söt och så talande och från verkliga livet.
Höststormarna är här och snart blir det dags att ta fram krattan.
Ha en fin dag hos dig!Kram till dig/ Karin

Margrethe sa...

Jeg forstår godt at du kunne tenke deg flere Opal-plommer. De er jo kjempegode. Men været kan vi ikke gjør noe med. Og noen år er det jo bare slik at noe går galt under blomstringen. Vi fikk nesten ikke plommer på noen av våre trær i år. Det blir sikkert bedre neste høst.
Tror du ikke?

Vilt og vakkert sa...

Heisann!


Spis dem med andakt og følelse! Bon appetitte (;:O)

Margrethes hus og hage sa...

Jeg tipper det er de beste plommene du noen gang har smakt :) To plommer er bedre enn ingen plommer. Og når det bare er to, så nyter man de vel desto mer?

Ønkser deg en fin kveld! Hilsen Margrethe