torsdag 10. september 2009

Prydbønner & bjørnerot

 DSC00018 DSC00020

Rød og grønn, hvilken kombinasjon av farger, en helt underbar syn om høsten. Riktige prydbønner må jeg si og så får jeg jo disse lange bønnene å beundre på kjøpet! Problemet er bare at jeg ikke klarer å se forskjellen mellom disse og brekkbønnene når de er små, og jeg som trodde jeg var smart når jeg plantet dem sammen…

Red and green, smashing colour combination in Autumn. Scarlet runner beans, that brings me these long green beans to admire as well! Only one problem, I can’t tell them apart from the other green beans when they are small. And I thought I was clever putting these to together…

DSC00017

Jeg har en Bjørnerot, Meum athamanticum, i kjøkkenhagen. Plantet nettopp om den så den ser litt shabby ut, men det skal være en gammel krydderplante, men jeg har fortsatt ikke funnet ut hva den passer til. Har den mest for den er litt “udda” men hva skal jeg bruke den til ?

In my kitchengarden I have Baldmoney, Meum athamaticum. It looks a bit shabby since I just moved it. It is supposed to be an old herb but I still haven’t found any use for it, I keep it mostly in my garden since it is a bit “rare”, so what can I do with it ??

8 kommentarer:

Thorins Trädgård sa...

Hallå Mia, nu åker du upp på min blogglista, jag är ju här titt som tätt, det måste man väl ändå kalla att jag följer din blogg :D

Marit

Bea sa...

Björnrot har jag aldrig hört om och kan således inte ge dig råd hur man använder den, men vackra blad har den.
Prydnadsbönor är vackra och det var ett tag sen jag hade dom.
Må gott! /Bea

krepsemor sa...

Rødt og grønt er en flott kombinasjon, ja! Jeg har faktisk hatt mange røde sommerblomster i år, men det var ikke planlagt :o). Prydbønner, ja! Er de spiselige de bønnene? Jeg sådde erteblomster i år, og nå i høst tok jeg inn frøbelgene og la dem i en tom blomsterkrukke. 14-åringen min er veldig glad i sukkererter, og trodde at det var det som lå der, og han spiste et par stykker! He-he! Han spyttet de ut da han hørte at det var blomstererter!

Margrethes hus og hage sa...

Har aldri hørt om bjørnerot en gang... Så hva den skal brukes til aner jeg ikke.

Prydbønner er vakre, da! Men brekkbønner lar jeg ligge igjen på tallerkenen ;p

Ønsker deg en fin morgendag! Her har solen skint i dag, og vi har hatt nydelig vær. Deilig!

Hilsen Margrethe

Kathrine sa...

Ja, Bjørnerot har jeg og. Det er en meget gammel plante som mye er brukt på kirkegårder der jeg kommer fra(Gudbrandsdalen)
Den smaker som karri, fin til hvite sauser til fiskemat og alt annet en kan krydre med karri.(indisk mat?)
Fin, lubben plante, flott i dekor også. Og bladene holder seg grønne og fine lenge. Flott til å fylle opp i buketter.
Bønner har jeg ikke i år. Denne sommeren(og våren)ble noe andeledes enn jeg hadde håpet. Men det kommer en ny vår...

Mye jobbing nå utover høsten, så hagen har ikke vært første prioritert nei. Men kommer snart med nytt innlegg:)

:))

Stephanie sa...

Hi Mia, this is really a strange looking plant. I do not use herb in my cooking much hence I do not plant herbs. But it is nice to have a kitchen garden. Happy cooking!

sweetbay sa...

I love Scarlet Runner Bean flowers -- they are beautiful -- but unfortunately they tend to melt down here. So I'll just have to admire yours!

Meta sa...

Hej igen !
Dina rosenbönor är lika fina som här hos oss.
Kram mamma