onsdag 16. september 2009

Høst og løk eller rettere sagt vårløk

DSC00034

Rent bortsett fra at jeg fikk med meg to stauder nå igjen ( Eupatorium rugosum ‘ Chocolate’ og Centaurea dealbata – Filtknoppurt, begge har jeg jo kjøpt tidligere i år men til en billigere peng denne gang… ) så har jeg kjøpt litt ny løk og plantet ut i de nye kassene på baksiden. Har jo en tendens til å glømme løken når jeg lager ny bedd så nå er jeg litt stolt !

Despite the fact that I bought two perennials again ( the same as earlier this season but much cheaper this time - Joe Pye Weed and Persian Centaury) I also remembered to buy new spring bulbs for my new frames in the backyard. Normally I tend to forget them when I make new beds..feeling a bit proud now !!

1 Allium stipitatum ‘ Mount Everest’

6 Allium aflatunense

5 Allium christophii albopilosum

20 Allium sphaerocephalon

10 Brodiaea Queen Fabiola

50 Crocus – mixed

… bare å vente og se…just wait and see

7 kommentarer:

Margrethes hus og hage sa...

Det er så koselig med løkplanter om våren, så det skal jeg også få kjøpt inn.

Ønsker deg en fin torsdag :)

Hilsen Margrethe

Stephanie sa...

It is always nice to add new plants in the garden. I find that new plants will give me more inspiration. Happy discovering your new plant's requirements :-)

Kathrine sa...

Går alltid amokk på høsten med løkkjøp, men i år har jeg ikke fått kjøpt noe. Blir det første høsten jeg ikke sette løk tro?
Ønsker med en hvit kirgisløk, har bare den lilla. De er flotte!

:)

Bea sa...

Det är lätt hänt att man glömmer löken ;)
I år prövar jag att göra en lökkruka med olika lökar, planterade i våningar och får se var och hur jag övervintrar den, kanske i växthuset lite senare på hösten.
Jag är så less på alla lökar som är i vägen när det är dags för sommarblommor, så jag tänkte kanske det vore en lösning på eländet :)
Vi får se till våren vad det blev!
Må gott! /Bea

AnnA sa...

Nja...Än så länge har jag bara sneglat på lökpåsarna. Får se om jag kan hålla mig tills det blir lökrea, för här i Skåne(södra Sverige, mer exakt vid östra kusten)kan man trycka ner lökar rätt så sent på hösten.
Sedan kanske det är välfyllt på sina ställen...
Fast allium kan man nästan inte ha för många av, och dessutom går de ju säkra för Bambi&c:o...
Ha en bra dag, Mia!
hälsn
AnnA

Unknown sa...

Visst är det så härligt med lökar! Det är väl inget man blir så glad för på våren som när de tittar fram!Så många spännade sorter du planterar. Kanske får vi andra se lite bilder på dem till våren?! Va roligt att du vill följa min blogg, jag ansluter mig så gärna till din också.Apropå Höganäsmuggar så är de bara så fina, så jag förstår att du tycker om dina. Jag köpte mina när jag gick på gymnasiet, så det är snart 30 år sedan.Jag vill absolut inte göra mig av med dem, men lite förnyelse var det dags för.
Ha en skön helg! Hoppas ni har kvar lite värme uppe hos er ännu.
Kram Karin

Thusnelda sa...

Yes, nå er det tid for LØK. Hadde barnebarn med på superen og ho oppdaga eit stativ med fargerike LØKER. Selvfølgelig smelta eg. men besten sa: finner du nokon plass til dei då? SEVFØLGELIG det er så enkelt, berre å putte dei ned der du vil. Tina skal få bli med og ta ut plass, SÅ ER DET BERRE Å GLEDE SEG