tirsdag 19. mai 2009

Rabarber paj/ pai

Man kan jo ikke bare odle i hagen, det skal jo også nytes så;
Ett enkelt smulpajsresept / oppskrift:
DSC00009DSC00112
Rabarber fra hagen, renses og kuttes i passe biter. Kok opp til en grøt sammen med sukker og litt vann. Tilsett litt ingefær.
DSC00115DSC00116
DSC00117Smulpaj;
2 egg – deles, äggvitan/hviten spares til maräng/marengs.
2,5 dl mel / mjöl
1 dl sukker
DSC001181 dl havregryn
Rør sammen med gaffel og slå “smulene” i en form.
Slå over rabarbergrøten
Lägg på 5 matskjedar/ spiseskjeder med smør og grädda/stek i 30 min på 175 grader.
DSC00119DSC00120
Piske de 2 eggehvitene med 1 dl sukker og ha marengsen over paien. Stek paien til marengen har fått fin farve, ca 5 min. Serveres helst varm med vaniljglass/ is til.DSC00002



Ingen kommentarer: