lørdag 29. juli 2017

Og to rosebusker seinere..

Slik, sett fra oven, ser man ikke stort av de nye rosene, men…

slik ser det ut nede ved bakken. Nyluket og litt tomt? Jeg har forsøkt få bort mye av den 'bistorta planten’ som sprer seg så voldsomt her nede, og fjernet noen akleie og et blåsvingelgrass (skal erstatte den med en ny, mindre..)

I midten har jeg plantet en ny rose, Morden Snowbeauty, en kanadisk buskrose som får hvite blomster. Remonterer og kan bli 50-100 cm høy. Herdig nok, H6, for å kunne klare en vinter.

(ikke helt ferdig med hele bedet enda..)

Til høyre har jeg også satt en ny rose, etter Austinrosen Thomas som dog…

Louise Odier,en busk/ klatrerose. Denne remonterende Bourbon rose men sine velduftende rose blomster kan sikkert bidra med litt høyde og fyllde her ved pergolaen. 100-150 cm, H 5-6. (Louise har jeg en annen av også, det er hun som står ved starten av lunden..)

Det var ikke helt enkelt å få ned denne rose her. Måtte fjerne noen hvit og noen oransje liljer først. Og noen løk i bakken som jeg tror er Allium. Har spart dem så får jeg se hvor de blir satt ned..

Jeg fant meg selv også lekende med stein. Kjøpte en påse som jeg trodde var beige fargete runde stein men det var gråstein når jeg vasket bort støvet. Na ja, det betyr kanskje at jeg kan legge litt mer om jeg vil? Gjorde et forsøk i hjørnet og det ser ganske ok ut synes jeg..

Ville ha noe ved andre siden av mitt espalier og så der satte jeg ned en liten utløper av Haakonia gresset med en rund liten stein.

Tar det seg så blir det nok bra til slutt.

3 kommentarer:

Ingeborg Kringeland Hald sa...

Så koselig det ble, steinene og :) ha en fortsatt fin dag, hilsen ingeborg

Margrethe sa...

Fantastisk alt hva du får plass til!

fruens flora sa...Hei Mia. Roser er flotte. Kan ikke få nok av de. Helt utrolig hva du får plass til. Fin kveld til deg.
Hilsen Hanne-Lise.