søndag 30. juli 2017

En god innsats i dag og..

I dag har det også regnet, ikke så mye før mot kvelden, nå håper jeg at det blir noen mm av det hele. Jeg har fått gjort ‘prosjekt’ to av hva jeg planlagt for helgen. Kom i gang med rosenhagen til slutt.

Jeg fjernet jo nesten alle syrinene på ene siden bak epletre tidligere i sommer og i går fikk jeg med meg to espalierer hjem fra gartneriet. De hølt ikke langt så i dag kjørte jeg etter to til.

Det er ikke helt enkelt å fjerne syriner som er klemt mellom stakitt og blomsterbed. Det er heller ikke helt enkelt å trasle ut en clematis som fått vokse vilt i disse.. ikke heller å luke vekk tyskkål som vokser der bak men til slutt så var det gjort. Nå kan Tage få vokse fritt og dekke til litt.

Litt luking i selve bedet ble det og, tenker at rosene vil takke meg for det. Nå ser det dog ut som om de alle rede har vært ‘happy’ for å slippe skyggen fra syrinene.. Fant til og med en liten rød rose som blomstrer til tross at den nesten ikke vokset, kun en liten stengel har kikket opp over bakken.

Regn, ork og sult tok meg til slutt. Også espalieret til høyre, kikkhullet, skal flyttes/ fjernes når resten av syrinene er tatt bort. Men det får bli til uken.

Håper bare dette ikke skygger for mye for veksthuset som kommer bak. Men det kan jo ikke bli mer skygge enn hva som var..

3 kommentarer:

fruens flora sa...Hei Mia. Flotte espaljeer du har fått tak i. Du har mye i hagen din. Fin kveld til deg.
Hilsen Hanne-Lise.

Merja sa...

Fina spaljéer!

Hageidyll i Sonvika sa...

Hei Mia.
Du er virkelig driftig ! Det høres ut som hard jobbing, og resultatet ble bra.
Litt skygge er vel egentlig bra i drivhuset..
Lykke til med resten av prosjektet.
Eirin