tirsdag 4. juli 2017

Compassion rose–en ‘klattrer’?

Rosen, Compassion, som jeg kjøpte og plantet i kjøkkenhagen tidligere i år, flyttet jeg til framsida da jeg fjernet brudespireahekken. Var klar over at den kom til å trenge litt støtte etter hvert. Nå har den fått seg en obelisk, (laget alltså ikke noen ny espalier for uvanlighetens skyld.) Nå er det jo ikke slik at den tatt av og vokset så voldsomt mye etter flytten men for en gangs skyld ville jeg være føre var enn etter snar.. tenkter det er mye enklere å sette denne over nå mens den er ganske liten..

Rosen står fortsatt med knopp men den kommer nok snart i blomst. Lurer nå bare på om dette stativet holder for en klatrer? Det vil vise seg, hvis den trives da..

Ser kanskje ikke så tjusigt ut nå, med det andre stativet ved siden av men jeg tenker ikke fjerne det, erteblomstene skal få stå der. De er ikke store enda. Jeg flyttet dem også hit fra kjøkkenhagen. Noen av de som jeg sette der var bare ikke velplasserte så jeg tok dem hit i stedet, nå har de begynt like seg og får stå.

Og så var det vårt nyfriserte plommetre da. Det hadde så mye kart at greinene hengte ned, tunge. Jeg gikk igang og tynnet med hard hand. 3 av 4 plommer ble tatt vekk ca. Men så kom også saksen frem og jeg klippet bort greiner som tettet kronen og de som vokset for høyt og for lavt, og.. Nå ser den mest ut som et parasoll men jeg håper at de plommer som er nå vokser seg riktig store og fine. Vi pleier uansett få flere plommer enn hva vi får spist/ tatt rett på.

Ja, ja, det blir som det blir. Et er i hvert fall sikkert. Jeg har ikke savnet den brudespireahekken et sekund! Det finnes nok å klippe like vel. Og kanten begynne jo se riktig frodig ut nå.

2 kommentarer:

fruens flora sa...Hei Mia. Klatreroser kan bli noen meter. Flott stativ. Plommetreet ble flott når det ble frisert. Frodig og flott hos deg.
Ønsker deg en fin dag.

Ingeborg Kringeland Hald sa...

Flott stativ, og for en flott og stram plen du har med skikkelige kanter.
Ha en fin dag, hilsen Ingeborg