onsdag 7. juni 2017

Ikke bare snegler

Flere huller i bladene fører tankene til disse brune små slimete men ser jeg huller så her års på liljer ser jeg rødt, bokstavelig lest, hos meg betyr det som regel liljebiller. Fargen står i så god kontrast mot bladenes grønne så man kan se dem på langt hold.

Men det gjelder å være rask, aner de bevegelse slepper de seg ned på bakken med den mørke magen opp, da finner man dem ikke. Lar man dem sitte i fred har de snart spist av mange blader og etterlatt seg larver som ser ut som ekskrementer,  sh-t, på centimeter under de få blader som er igjen. Og man har snart mange flere små marodører.

Alle rede Fritillaria løkene pleier å være populære så det gjelder å være tidlig ute.

3 kommentarer:

fruens flora sa...Hei. Vi skal slite med udyr i hagen. Jeg har bare tatt noen få liljebiller i år, men de finnes her også. Det regner og det regner. Ønsker deg en fin kveld.
Hilsen Hanne-Lise.

Nora sa...

Ja fysjom! Disse har vi også i bøtter og spann og liljene ser dessverre ut deretter :-(
Klem Nora

Bille sa...

Ursj! Jeg har ikke hatt mye liljebiller i feriehagen, men jeg prøver å la være å stresse over skadedyr. I år har derimot snegler ødelagt flere av favorittliljeskuddene, og en liljesort er ikke kommet opp i det hele tatt eller spist opp før den rakk å strekke seg. Det er alltids noe som skal ut, virker det som...