onsdag 13. mai 2015

Nytt juletre i mai?

Nei da, ikke noe juletre men når jeg ser bildet så ler jeg litt. Det minner om et dårlig forsøk til hjemmelaget juletre, eller.. ja, vet ikke hva jeg. Men litt rart ser det nok ut. Men funksjonabelt håper jeg.

I ettermiddag har jeg tatt fatt i det siste som ventet med virket. På en eller annen måte må jeg få til noen slag espalier her ved trappa til mine alpeclematis. Jo da, villvinet og men den klarer seg bestandig tror jeg. Om vinteren når vi måker snø er jeg livendes redd at Clematisen skal gå i stykker. Nå har jeg altså laget et juletre. Mot / mellom disse skal rankene få plass, og kan sikkert festes litt bedre. Akkurat nå har jeg dratt ut dem så mye jeg klarte fra støtten for å kunne male. Med været som råder gjelder det å snikre noen timme og siden rett på malerbøtta, før virket blir vått.

Motsatt siden har fått samme opplegg på overdelen. Men under er det mer likt en vanlig espalier. Så får jeg se da, om jeg klarer lure Clematisen til å vokse litt mer inn i den i stedet for bare opp etter stolpen. Det er særlig denne Ruby som uroer meg om vinteren..

Her bak tok jeg et tak i fjor Siste hjørne som må bli til noe. Ikke så lett når det er så mørkt men det virker som vinduet på veggen bak speiler sein ettermiddag så det blir litt lys i hvert fall.

Så noen tverrligger på langsiden av trappa skal få fungere som et litet stød åt klatrehortensian som jeg tenker sette her. Planen er at den etter hvert skal dekke den stygge flaten og myke opp litt. Håper den klarer seg med lite lys.

Tenker det blir bra dette, når villvinets blader slår ut.

Ingen kommentarer: