søndag 24. mai 2015

Hva rakk jeg idag?

Jeg rakk ikke… burde jeg kanskje begynne med. Jeg rakk ikke ut til gartneriet etter en rose som jeg tenker sette i den her kassen når vipe eggen blomstret ferdig. Rosen Danica gir ikke noen livstegn i det hele tatt i år. Drømmer og fabler om en stjernemagnolia og, men her i kassen, ser er opphøyet, er jeg ikke sikker på at det går?? Hadde ellers vært flott..

Men jeg rakk få gjort meg ferdig her ved espalieret. (Irriterer meg fortsatt at den ene delen er så lav, her mååå!! jeg få gjort noe lurt..). Bambus fikk flytte hit. Det er den som jeg sist flyttet bak epletre her på baksiden. Nå er det tredje plassen altså. Håper den liker seg bedre, den ser jo jammen ganske blass ut i fargen…

Bak har jeg tatt opp den siste Clematisen og. Jeg innrømmer at jeg akkurat nå har mistet oversikten. Den ene, den jeg flyttet i går, tror jeg er ‘Still Waters’, da kan den andre være Warzavska Nike, men jeg er ikke helt sikker, og i hvert fall ikke på hvem som var vem..

Bak her har jeg altså nå satt klatrehortensia i stedet. Det var ikke helt enkelt å få gravet opp de to heller som jeg skulle flytte. Men nå er det luftig og fint bak hengeseljen..

Drøyer vel ikke så lenge før det gror til der og.. Tenkte kanskje flytte hit noen frøplanter av akleie..

Dagens Clematisflytt (Warzavska Nike?) fikk flytte hit på hjørnet, der hvor den stusselig klatrerosen sto..

Den andre Clematisen satte jeg altså her, ved foten av kaprifolen.. Spent på å se om det er noe liv i den..

Så da er det som vanlig igjen da… bambus flytter til clematis som flytter til blåklokken som flytter dit bambusen stod… En evig ringdans dette med hage.

Den andre klatrehortensian jeg gravet opp var akkurat hva jeg trengte her ved trappa.. Og først her så ser jeg jo at Ruby faktisk blomstrer! Nå begynner det bli dårlig tid igjen for å rekke notere alt som skjer i hagen. Vi går med andre ord mot juni.

(stusser litt over at villvinet er så seint, men det gjør jeg kanskje hvert år..)

Aff, nå blir det så der langt igjen, men må få notert meg at jeg hivet ut plantene fra boden så det får regne på dem. Den overvintrede hortensian har stått og blomstret under en av reolene. Litt lang og pistrete men, som vanlig, finnes det liv, finnes det håp.

Og til slutt, jeg fikk fyllet opp med jord i hjørnekassen, ser litt bedre ut nå. Mangler fortsatt noe rett foran treet men det kommer etter hvert..

Krysser fingrene for litt go’vær i morgen igjen, ellers blir det nok haging med regntøy..

2 kommentarer:

Margrethe sa...

Hva du ikke rakk er nok ikke så farlig. Det er jo utrolig hva du får gjort i løpet av en dag. Her har det vært regn og helt ned til tre grader så langt i helgen, så jeg har nesten ikke fått gjort noe. Men hagen springer ikke fra meg, så .....
Håper du får en fin hagedag!

Linda sa...

så mye du har rukket:) Jeg liker så godt dine kasser og klatrestativer, og hvordan de danner rom og vegger i hagen din:) veldig flott:)