lørdag 2. mai 2015

Enda en heldag i hagen..

Endelig, nå har jeg tro på at det skal gå. Min Dillpion fra mitt barndomshjem ser ut å ta seg, har forsøkt noen røtter og frø tidligere. Men i år er det ikke bare to stengler som kommer opp, i år er det dessuten knopper!! Wow! (Nå er jeg ikke sikker på om det er dill- eller herrgårdspion men den har bestandig blitt omtalt som dillpion men spørs om det ikke er herrgårdspion..)

Idag var jeg atter en tur til gartneriet. Skulle ha fler Lavendel og jordsekker. Klarte turen uten å ta med meg noe annet (gikk altså ikke runt der inne..) Vel hjemme skulle jeg først plante Lavendelplantene men så kom jeg på at jeg skulle bare ta jorden først… altså står Lavendelen på samme måte nå i kveld og får stå slik til imorgen..

Så nå er det fyllet opp med nok jord i alle kassene. Staudene er gravet opp og plantet på ny. Jeg har til og med vannet, i regnværet, eller kalles det regn når det kommer ner frigolittkuler? Malingen får altså vente litt til.. Med jordsekker så ble også de små beplantingene runt dammen fyllet opp. Hellene som ble til overs la jeg rundt de andre kassekantene.

Og, som vanlig, først må jeg jo fjerne plantene og finne en plass, De kom opp i dammbeddene de og. Så nå er det så å si fullt. Har ikke plass til mer enn en plante i borteste hjørnet. Det bør bli noe med litt høyde..

Her etter kanten hadde jeg spesielt en plante, eller løk er det vel, som jeg vil passe ekstra godt på. Håper den klarte flytten til hjørnet, og at regeringen skjønner at det som er innenfor steinene IKKE er gressløk..

De andre plantene satte jeg her. La ner noen fler tegelstein så ‘stashet’ har noe å stå på. Nå er her fullt..

Forsøkte også redde noen av de små frøsådde Anemone blanda som var etter kanten. Er ikke sikker på at det går bra men klart verdt et forsøk..

Fant også en annen liten frøplante av Euphorbia ‘et eller annet’. Den tordes jeg ikke plante så den fåt mellomlande i en liten potte så lenge, tils den kanske fått litt mer røtter..

Der har den selskap av en liten frøsått clematis som jeg reddet fra spreken mellom hellene når regeringen la kabel igår.

Det må nesten være en Clematis. Den minner dessuten mye om den frøplanta som kommer bak en annen clematis ved Trattorian. Kan bli spennende å se hva det er..

Så langt ut på ettermiddagen skulle jeg altså plante mine lavendel, men først skulle jeg bare… Og det ble mye mer enn tenkt. Jeg hivet meg løs på planken igjen. Og nå har jeg fikset kassen bak garasjen og!

Ok, ikke helt klar. Jeg har hjørnet kvar. Men det tok sin til å tømme kassen på jord og demontere ‘tårnet’ jeg laget der. Nå er det en plank på innsiden og to rader plank. Nå burde den stå støtt.

Jeg klarte ikke få opp Gojibærplanten som var det. La i stedet en god del stein inntil stammen før jeg fyllet opp jord. Håper det fungerer slik at den ikke råttner. På andre siden plantet jeg den lille planten som har flyttet rundt i hagen. Det er nesten ikke til å tro at de er sått samme år.

Resten av det som var i kassen og var verdt å ta vare på satte jeg i den ytterste kassen.

I midten er det fortsatt tomt. Orken og inspirasjon tok slutt. Skal/ skal ikke ha forhøyning/ tårn, igjen? Foreløpig har jeg bare hivet hele greien til siden.. Får vel sove litt på det..

Må jo gjøre ferdig den siste meteren også. Men egentlig burde jeg ta hviledag i morgen, gida meg for en trim hagearbeid er!

5 kommentarer:

Vivishagerom sa...

Hei
Skal jammen si at du jobber hardt i hagen, Mia. Jeg sto også og vurderte Lavendel, men siden den ikke er herdig her, så er jeg fortsatt litt i tvil.
Dillpionen din har kommet langt, i allefall i forhold til min. Den er så flott når den står i blomst.
Kos deg videre i hagen! Klem Vivi

Unknown sa...

Jeg er imponert! Både av arbeidet ditt i hagen, av hagen, og alle de flotte bildene!

Nora sa...

Så koselig med planter fra barndomshjemmet! Skal si du står på - trenger ikke gå på helsestudio du nei:-)
Klem Nora

Meta sa...Vad bra att Dillpionen har tagit sig. Nu är det bara att vänta och se. Kram gumman

Katarineshage sa...

Så mange spennende hageprosjekter. Og den beste gevinsten er at man får lønn for strevet i form av planter som gror og trives.