søndag 10. mai 2015

Kjøkkenhagen w.19

Søndag, kjøkkenhagendagen. Varmt ute bare solen kom frem. Lokken av og lufting. Har vannet også for til tross at vi fått mer enn 50 mm siste uke så har det jo ikke kommet noe vann ner i kassene (ikke så rart da..)

Spinat..

Redikker, sallat og kvarglemt løk. ( Den hvite cylinder redikken har ikke spirt men det var vel ikke annet å vente..) Her har jeg satt ner halvparten av Rosenkålen som ble med hjem fredag. I bakkant, midt i sallaten..

Trodde det var seks i den her kassen men jeg ser kun fem på bildet..

Men i denne står det seks rosenkål. Greit å ha noe igjen i kassen når det andre er høstet.

Rødbeter og sallat..

Fortsatt litt for tidlig å tynne rødbetene ..

Her har jeg satt ner maisplanter fra fredagsturen. Helt foran står jo sukker erter. Nå ble det pillererter bakerst og mellom maisen..Litt tidlig og litt store maisplanter så jeg satte dem ner i en grop.

Nå er jeg klar over at man ikke skal blande ulike mais da de kan krysspollineres men jeg regnet ikke med at det skulle bli noe av mine jeg satte i april..

Men, her blandt bondebønnene som er på vei opp..

.. så ser det jammen ut som om det kommer noen..

Samme her, både bondebønner og mais. Her hadde jeg jo tenkt sette lave bønner og i dag men det tror jeg kanskje jeg glemte..

Men brekkbønner og lave bønner fikk jeg ned her. Pottene markerer hvor beinen på støtten kommer så jeg ikke skulle sette bønner akkurat der. I fremkant sitter de lave, purpurfargete bønnene.

Og et  gjeng med lave kom det nere ved siden av her og. La over et plastlokk fra en sån der såkasse, håper det holder som varme..

Så løk, gul og rød. Den kommer opp men den røde virker litt seinere enn den gule.

Kornblomst kommer også men Nigella ser jeg enda ikke noe til.

Og hvis jeg virkelig anstrenger meg så ser jeg en begynnelse på gulerøttene men de er knøtteknøttesmå enda.. Det samme gjelder svartrot. Den er ikke enkel å se og jeg lurer på om jeg ikke har forvekslet den med gress strå, eller tall barr, andre år før jeg forrige sommer lærte meg hvordan den så ut.

Potitter… potetene er på vei opp, enda ikke så store men de kommer..

Hvitløken like å få strekt litt på seg. Egentlig burde jeg nok fjerne plastikken men jeg har en følelse av at jeg dyttet ner noen mais her og.. ikke bare Nigella frø, derfor får plastikken være på litt til..men jeg var da ikke så dum at jeg gjorde det?

Liten asparagus uten dekke.. i og for seg et år yngre enn den som burde spises..

Nå er ikke de høyeste de som er tykkest uten de skal få stå. På begge sider av asparagusen sådde jeg Romana sallat idag.

Fjorårets Ruccola, den spiser vi av. Dette virker være  de flerårige, hvis det stemmer blir den meget skarp i smaken om den får vokse seg for stor. Det gjelder altså å plukke nå mens bladen er små.

DSC_0052

Her oppe hvor jeg aldri klart bestemme meg hva jeg skal ha, så satte jeg de siste syv maisplantene. Mellom dem og sukkertert i forkant kan jeg sette ner mine to tomatplanter er planen. Og bak, inn mot veggen skal jeg ha tre squash. Det er i hvert fall tanken så lang..

Urtene er på plass. Skal bare ha storbladig persille og. I fredag kom det med dill hjem, lurer på om denne vil, som regel har jeg ikke noen hell med akkurat dillen..

Kruspersille, timian, salvie, rosmarin, dill, sar, oregano, løpstikke, portulakk og koriander er vel hva som står her nå.. har jeg glemt noe?

Så lurer jeg fortsatt på hva som står i hjørnet bak gressløken. Det må da være purre som har frøsått seg? Hva ellers kan det være, hvitløk?

Gressløk ja, på hver side av min vintersar som ser død ut (men det er den ikke) så er gressløken megastor. Den burde vi virkelig få spist mye mer av. Snart går den i blom..

Ny uke, nye eventyr, men nå er vel snart allt satt i bakken som skal ner..

4 kommentarer:

Lykkelig i hagen sa...

Hjelpe meg hvor mange sorter grønnsaker du har sådd! Jeg blir helt overveldet! Jeg har ikke så mye på gang i år, nå konsentrerer jeg meg mest om å få drivhuset på plass. Men jeg fikk da plantet ut noe purre i en ny platekasse ute i går. Skal også så gulrøtter og sukkererter, noe mer tror jeg ikke det blir, bortsett fra hvitløken som jeg satte i høst og en del flerårig. Ha en fin uke! klem fra Anne-Kristin

Unknown sa...

Fantastisk! Du har jammen mange sorter. Flotte kasser. Hjemmelaget?

Vivishagerom sa...

Hei Mia
Du verden for en kjøkkenhage. Jeg må nok sette igang, slik at jeg kan begynne snart jeg også.
Blir gøy å følge med på frodigheten der.

Klem Vivi

Margrethe sa...

Så mye fristende i din kjøkkenhage! Det blir noen smakfulle salater og deilige matretter med så mye og variert tilbehør.