lørdag 9. juni 2012

Siste dagene..

Torsdag, ut på dagen, etter besøket, hadde mine små Oxalis adenophylla vennligheten å vise sine blomster. Jeg synes den er så søt. Vanligvis ser jeg mest bladen, som ikke heller ser så illa ut, fordi den kun blomster når solen skinner på den.Plantet denne i høstes så den klaret vinteren fint.

Ellers så gikk dagen med til dette – vannsprederen. Jeg har selvfølgelig ikke klart la være å flytte på ( noen få!) stauder og de henger faretruende med hodet. Det er tørrt nå. De siste to dager har det kommet litt regn, men ikke mer enn knappe 10 mm. Det holder dog, jeg vanner så gjerne!

DSC_0006

Torsdag og fredag rørte jeg sement igjen. Nå er halve forsiden ferdig. Tenkte jo bare ta litt om litt men det går forover. I torsdags luket jeg dessuten – etter besøket, hvorfor gjorde jeg det ikke tidligere, det ser jo så mye finere ut.

Så her blå har forresten himmelen vart. Den sorte fare ble jaget opp i lyktstolpen av en herreløs hund som kom og sniffet etter han der han sto og siklet over mine fisker i dammen. Skal si katta fikk fart! Satt der en hel time før han fant det for tryggt å klatre ner igjen..

Torsdagen lille kant. Satte noen frøsådde små stauder her forran. De blir helt sikkert større etter hvert…

Fredag tok jeg kanten mellom buene. Syntes det ble litt tomt da det tidligere var en masse stauder som dekket kantene. Derfor satte jeg ner den store tekkoppen mot kanten og fyllet den med noe jeg fant..

Så tilbragte jeg og saksen noen timer i fredags kveld på å misshandle syrinhekken. Pussig nok ser den nesten fyldigere ut nå etterpå. Åpningen i hekken er etter en lilla syrin som ikke helt vil ta seg. De hvite er så frodige men de lilla har både mindre blomster og blader og er ikke alls like tett. Na ja, da har jeg et skravlehull mot naboen.

Det pusses opp bad her i gården. Derfor gjelder det å holde seg unna (og ute..) det meste av tiden. Idag gikk turen til søppelfyllinga. Hele badrumsgulvet som er pigget opp skulle vekk. Der var rene drømmeriket jo. Skifferheller, tegelstiner, gamle hageheller… fikk ikke lov for mannen å plukke, det var så pass lang kø, sukk … så i stedet åkte vi å kjøpte heller, hørt noe så dumt!?

Sementen jeg la i gangene begynner sprikke opp så jeg må gjøre noe her i kjøkkenhagen. Det får bli heller altså. Nå er jo gangene ikke formet for heller så det blir et litet lappverk. Plass til mye timian og annet altså. Den sekskantete hellen klarte jeg faktisk snike opp i tilhengeren fra søppeltippen, to stykk faktisk..

Her er ikke settesand under men det fine støvet/ sanden fra badromsgulvet. Et eller annet sted må man kvitte seg med det og. Nå er jeg ikke ferdig, hadde på langt nær kjøpt tilstrekkelig med heller. Det går åt mange fler enn det jeg trodde..

Mellomrom skal fylles med stein og plantes. Det tar sin tid og etter alt jobb de siste dager føles kroppen øm og tung.. Imorgen, hvis det blir uteaktiviteter, får det bli noe enkelt tror jeg.

Her nærmest er forresten kassen med rotsaker. Det er bare det at det ikke er noen rotsaker, det vil visst helt enkelt ikke spire her i. Pasternakksfrøene må ha vært ubrukelige. Lurer på om jeg kan så gulerøtter eller noe nå. Får gi meg litt til tåls kanskje, forrige helg satte jeg noen sallat og spinatfrø, burde de ikke snart spire?

5 kommentarer:

Nora sa...

Du verden som du jobber og får ting gjort!!! Imponerende! Det blir veldig fint og jeg kan tenke meg at staudene dine trives i de opphöyde bedene.
Ha en fin söndag (og slit deg ikke helt ut:-)

Marit sa...

Ja, du er virkelig et arbeidsjern! Jeg blir nesten helt matt av alt du får til. Skulle ønske det var meg som hadde en sånn energi. Hagen din er det alltid hyggelig å se bilder i fra. Ha en fin søndag!

Vivishagerom sa...

Det blir så flott i hagen din, Mia! Og kjøkkenhagen din er så fin.

jeg skulle ønske at det kom litt regn, for det er veldig tørt her også.

Ønsker deg en fin søndag. Klem

Åsa! sa...

Så fint du har det i din trädgård! Här har vi det också torrt, det har knappt regnat något, men våren brukar vara torr här på ön, vi får nog rotblötor snart :)

Snäckskalsdalen. sa...

Gillar allt jag ser men mesta katten!
Agneta kram