mandag 18. juni 2012

Er det samme?

For noen uker siden fikk jeg noen selvsådde akeleier av et par i hagelaget. Tofargete akleier mente jeg at de sa, men man vet jo aldri hva som kommer når akleier får formere seg selve.

Nå begynner de blomstre. Synes blomstrene ser meget bekante ut, disse må da være dem jeg forsøkt så flere ganger og jaktet på i hagesenter uten hell. Nok minner de utrolig om Aquilegia vulgaris ‘Black Barlow’?  Muligens en aning lysere men like vel. Jeg lurer på om de ikke gravet opp feil planter av misstak. Disse mener jeg virkelig er disse black beauties.

Hvilken gøyal overraskelse. Mine ‘Nora Barlow’ er på gang med blomster de og så tidsmessig stemmer det vel godt.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Vaker er den , men jeg tror du har rett .
Det er jo uansett artig med sånne overraskelser.
Marit.

Vivishagerom sa...

Jeg vet ikke navnet, men flott var den i allefall! Så heldig du er da, som får slike selvsådde akeleier!

Klem Vivi

Hage og Foto entusiast sa...

Så vakker den er. Og så morro å få slik en selvsådd plante. Akeleier er vakre.

Marit sa...

Det ligner mye på 'Black Barlow' ja. Jeg har den blå, men ikke den der. Skal vi bytte frø en gang?

Drømmeriet sa...

Hmm,akkurat slik ser også mine ut...som jeg sådde av frø ifjor! De ble kjøpt som tofargede, i lilla og guloransje..4 stk spirte, nå blomstrer altså 2 i denne fargen. De to siste er ikke kommet i blomst enda.
Selv om denne fargen er flott og passer godt inn, må jeg si det er meget irriterende...har i år sådd en Stemor som skulle være tidlig og oransje, (" Angel Amber Kiss")- selv om den ble sådd i februar som anbefalt, er den først nå iferd med å vise knopper-men de ser så langt mistenkelig lilla ut! Hrmf!