søndag 17. juni 2012

Fire nye i helgen..

Det var behov for en riktig rufs i blomsterbeddet ved trattorian. Den sibirske nunneørten hadde gjort sitt for denne gangen og når den ble klippet tilbaken ble det endelig plass her igjen. I midten står et nyinnkjøp fra Kongsberg igår. Lysimachia cillata Fire Cracker. Mørke blader med knallgule blomster høres jo frisktende ut. Regner med at jeg kommer måtte holde den litt tilbake etter hvert.

Her i beddet satte jeg også Corydalis Chocolate Star. Navnet og bildet på etikketten ser ikke als ut som bildene når man søker på navnet. Får vente å se hvordan den utvikler seg..

Epimedium perralchicum ‘Frohnleiten’  som ble med hjem på samme tur satte jeg på forsiden. Denne har jeg fra før men jeg har helt forelsket meg i bladverket til disse Epimedium.

Siste og fjerde nykomling, Rognspirean, Sorbaria sorbifolia Sem. En liten busk eller er det en staude.. Uansett så liker jeg bladverket..

Etter litt rydding og klargjøring av plass så satte jeg den ved trappa.

5 kommentarer:

krepsemor sa...

Det er skikkelig fargerikt i rabattene dine, Mia, og sånn liker jeg det også! Blomsten står jo så kort, mens bladene pynter opp hele sesongen! Rognspireaen var skikkelig flott!
Nå er det visst dags å komme seg i seng :)
Ønsker deg en fin uke!

Margrethe sa...

Lysimachia cillata! Det høres like spennende ut som planten ser ut på bildet. Håper vi får se mer av den etter hvert her hos deg. Ha ei herlig planteuke :-)

Turid sa...

Nydelig bladverk på de plantene du har kjøpt! Den med mørke blader og gule blomster må jo bli lekker!

Marit sa...

Så mye spennende du har fått kjøpt deg da! Var du på Kongsberg Hagesenter?

Enig med deg, Epimedium har nydelig bladverk.

Turid sa...

Gøy med nytt i hagen, det blir det stadig vekk :) Pass godt på Lysimachia, den er ganske uskikkelig i voksemåten. Sprer seg veldig spredt, blir ingen tue, men sender utløperne glissent utover store områder.