fredag 29. juni 2012

Herlig lyse kvelder, må listen krymper..

Idag har eneste turen ut gått til søppelfyllinga med et stort lass fra hagens alle tre og hekker. Blant annet er epletre i kjøkkenhagen helt skamklippt. Tre trenger lys og luft leste jeg, nå har treet fått mer en nokk av det ville jeg tro. Tre som blomstret helt overdådig i våres var fullt med kart, nå låg de fleste på bakken igjen og bladen begynnte atter få sine sedvanlige sorte prikker. Etter klipp er det være seg mange blad eller kart igjen. JAS klipp, hm, er det J for Juni?…

Så familie epletre fikk samme overhaling og de andre epletreene og. Så hart som nå tror jeg aldri jeg har klippet før. Spørs om jeg svekket tre så kraftig at de ikke henter seg fra sjokken. Legger man til tynningen av syrinen og klipping av alle hekker så er det ikke rart at vognen ble full.

Nå er det så mye ute som blomstrer og jeg er alldeles for dårlig på å ta bilder. Irisen ved dammen er blitt kraftig og blomstrer med mange blomster. Rundt dammen gror det til så kattene får vanskligere å komme til. Vaske dammen står også på må-listen!

Så har jeg blandet sement igjen, det blir jeg vel aldri ferdig med.. Nå på mandag begynner ferien, håper på litt varme og pent vær. Idag har det jo ikke vært så ille..

Må-liste;

Tømme Komposten

Dammen skal rengjøres

Male grunnmuren på baksiden

Slipe og olje møblene ute.

Legge ferdig hellene i kjøkkenhagen

Ta en tur til Hvittingfoss

..og, og, og…

Nyte noen pils i solen

Lese hagelektyr og halvslumre under epletre..

7 kommentarer:

Mariann sa...

Så flott og frodig det er hos deg nå. Jeg syns du får gjort så mye hele tiden. Du må huske på de siste tingene på listen din også.
Ha det fint!

Turid sa...

He-he likte godt de to siste på gjøre listen din :) Synes du står på hele tiden i hagen, jeg har lett for å glemme tiden litt, så tusler jeg rundt å glor på alt i stede for å luke.
Ha ei flott helg og en riktig god ferie.

Vivishagerom sa...

Epletrær, ja. Jeg angrer på at jeg plantet epletrær i hagen. De blir så store.

Det er frodig og fint hos deg, Mia. Og jeg er veldig imponert over sementjobbingen din!

Ønsker deg en kjempe fin ferie og jeg håper du får gjort masse av lista de! Klem

Marit sa...

Jeg gleder meg mest til at du får tatt en tur til Hvittingfoss... ;-)
Angående JAS så står J for juli. Juli, august og september står de bokstavene for. Hagen din er så fin, håper å få sett den "live" en gang.

krepsemor sa...

Beskjære tre har jeg aldri vært flink til, men noe har jeg da fått gjort. `Dagmar`hjalp til når det gjaldt plommetreet, så det ble faktisk halvert! Så deilig det må være å få gjort så mye på `må-listen`din. Og så er det nesten bare kos igjen, som en kald pils på terrassen mens du nyter produktet av arbeidet ditt! Du står på utrettelig, og resultatet blir jo kjempeflott. Gleder meg til å se det neste sementprosjektet ditt, Mia!
Ha ei fin helg, og kos deg i sommerferien!

Snäckskalsdalen. sa...

Du har en fantastisk trädgård! Och så har du en sån där lista som jag också har...och min bara ligger här!
Agneta kram

Aina Strand sa...

For ett herlig damområde du har! Nydelig :-)