fredag 22. juni 2012

En fridag..

I hele dag har et mystisk lyd fått meg å spane omkring meg hva det kan være. Litt iherdig pikkende, et ganske tørrt lyd, hvis nå lyder kan være tørre.. I aften fant jeg ut hva det kom ifra. I den ene portstolpen sitter en veps og ‘fikler’ med noe, iherdig jobbendes. Er det et vepsebo som er på gang? Her passer det i slik tilfelle utrulig dumt. denne porten brukes jo ganske hyppig..

I løpet av uken har også to andre krabatter flyttet inn ved kjøkkenhagen. Disse to hagegnomene var helt enkelt bare uemotstålige. For noen år siden hadde det ikke vært mulig å overtale meg til å komme i nærheten av noe slik i hagen, pussig egentlig hvordan smaken forandrer seg..

Uken har vart relativ varm og ikke noen regn. For første gang klarer jeg se de riktige fargene på hellene igjen. Det er vel akkurat disse heller jeg sett på de siste dager. Dem og hekken så må klippes, synes jeg klipper litt hele tiden og kompostene fyller seg opp..

Jeg missliker halvferdige prosjekter. Nå har jeg tatt to turer med min lille bil og fyllet opp. 80 heller av gangen. Ikke så mye det kanskje men det er nå ikke den helt breda gangen heller. Så kan man jo ta litt etter hvert.. litt hver kveld..

Jeg er bare ikke helt overtyget jeg liker hva jeg ser. Gangene jeg en gang laget er jo ikke designet for slike små betongheller og kutte.. Håper det blir litt penere når det 1. tørket 2. småplantene vokset seg til..

Jobb i liten skala kan også ta tid. Jeg har hållit på i hele dag, planter i åpningene får bli i morgen eller en annet dag..

Plantet, jeg har plantet! .. Denne kassen ser helt elendig ut og jorden var helt knøsktørr.. (Hvor ble alt regn av fra forrige helg, jeg hadde trodd det ville holde jorden fuktig en god stund fremover..) Uansett, jeg må ut på en liten plantjakt til, et eller annet opplyftende for denne kasse.. Men plantet..

.. plantet en blodlønn, Acer palmatum ‘Bloodgood’. Takk mamsen, Smilefjes.

Litt svårfotograferad… Jeg fjerner altså en selvsådd Morell da den blir så voldsom stor og planter en lønn som kan bli minst like omfangsrik.. Men, men.. det tar litt tid. Morellen måtte jeg ta rett på sa junior så den plantet jeg ved komposten.

Når en kun har en fridag denne uken så går den selvfølgelig pinsomt fort, men litt rekker man utenom jobb og, og fremfor alt, man må huske å nyte.

7 kommentarer:

Lunalei ;-) sa...

Oj, som det vokser seg frodig hos deg! Jeg tror hellene kommer til å bli kjempefine når småplantene kommer opp!
KLem fra Lunalu

Bille sa...

Herlige midtsommer! Kreativ steinlegging hos deg :D Kjenner duften av skjærsminenen din helt hit, min i feriehagen står for første gang full av knopper, håper de åpner seg mens jeg er her!
Den vepsen - hm, tviler vel på at den kan lage bol der, de vil jo gjerne ha litt ly for regn etc. Du får gi den klar beskjed om at den ikke kan bo akkurat der :D
Nyt midtsommer!

Marit sa...

Du er virkelig flittig! Steinene du legger blir så fine sammen med resten av hagen din. Den lønnen 'Bloodgood' har jeg også, og jeg kan trøste deg med at den vokser ikke så fort.

Vivishagerom sa...

Du er så flink, og det blir så fint hos deg!

Håper du får vekk vepsene, det er ikke noe koselig å ha rundt seg.

Ønsker deg en kjempe fin St.Hanskveld. Klem

Lisa sa...

Jag tror att getingen tuggade på stolpen för att få material till ett bo någon annanstans. Inte kul att ha dem omkring sig hur som helst. Hos mig bygger de för fullt i uterummet. Jag trodde att jag blivit av med dem : ( Måste ringa anticimex...
Dina gångar ser jättefina ut. Det måste dofta underbart när du går där. Bara sträcka ut en hand och röra vid någon växt så kommer doften...
Ha en fortsatt fin midsommarhelg!

Kram, Lisa

Blomsterguri sa...

Skal si du står på og får det til! Flisene blir kjempefine i hagen din, og det ser ut til å bli temmelig frodig også :-) Ha en god st.Hans!

Meta sa...

Hej gumman !
Nu har jag vandrat i din underbara trädgård igen. Jag riktigt känner alla dofter.Jag hoppas att du får en stor fin blodlönn som fyller sin funktion. Nu är midsommaren över så nu regnar det igen!
kramis mamma