fredag 3. april 2009

vår i väntan


Nu som snön långsamt börjar smälta kommer vinterskadorna fram. Mitt Lobo äppleträd igen, nu utan all snö runt stammen. Jaha ja, den hade knäckt mitt av. Vad gör man då??? Den hängde fortfarande fast i en liten " hudbit" så jag hämtade ympvax / podevoks och hade på. Gott fastsurrad med flera lager av vax og bast fixerade/ spjælkede jag benbrottet med tre blompinnar. Får se om det läker/ gror... Har faktiskt inte hjärta till att klippa bort en meter av mitt lilla träd. Till sommaren blir det en tur til Bauhaus etter en 3 meter lång stör som ska i backen !!! Om man nu ska vara så envis och plantera trädet i värsta "snöskottarzon" så behövs det rejäla stöd.

Min största fundering just nu är annars hur det kan tänkas stå till med min trädgårds alla andra träd och buskar. Nu som den våldsamma snömängde sjunker ihop visas flera kritiska stadier som med detta plommonträdet. Plötsligt ser jag nedtyngda grenar där snön låg för några dagar sedan. Mån tro om dom har klarat sig.

Jag har iallafall god tid på mig, innan jag kan se alla skador som vintern har gjort. Ännu er det mycket snö som ska bort men min klätterhortensia tycks i varjefall bestämt sig för att våren har kommit.

1 kommentar:

Anne på Moseplassen sa...

uff, snøskader er så traurig! og det ser da ut som om du har hatt nok snø..
Da har jeg lagt deg til på hagebloggerlisten, kjekt at du vil være med :)