søndag 29. april 2018

Litt tid ble det i dag og..

All den småløk som jeg satt ved pergolaen. Tenk, først hadde jeg glemt den, nå kommer det bare flere og flere. De første er nesten avblomstret. Jeg liker det jeg ser, det fungerer så langt. Det kommer også noen små tulipaner tror jeg, i hvert fall er bladene der litt lenger frem mot kanten.

Snøen får ikke ligge i fred men nå får det holde. Resten kommer sikkert gå av seg selv, ikke minst om regnet som er lover kommer på 1.a mai. Det er nok å bruke tiden på ellers og. Ikke minst samle sammen til hageavfall innsamlingen og klipping av brukket. Så har vi tatt ‘gule’ kornell hekken på innsiden og, deilig å få det bortkjørt i bunter. Får se hva mer vi rekker i uken.

Har begynt ta ut hagemøbler men ikke så mye annet. Disse froskene fikk i hvert fall plassen i ene potta utenfor døren. Årets bursdagsgave til mor.

På vei hjem i dag fra spinnegruppa (ull altså!) så var jeg innom blomster Svein og fikk med meg noen til snadderplanter. Klarer ikke motså fargene til alle de ulike Heuchera plantene han har. Kunne gjerne hatt mange flere. I dag ble det med disse seks. De får vente litt til her i potter og vokse seg litt til. Har plukket ut noe fra boden og. Blant annet disse triste pelargoner. Rett ut, ikke noen avherding her ikke. Nå har de stått over natta og enda er det liv. Ja, burde sikkert plante om dem etter hvert og om de overlever..

Snø bilder, snø bilder.. Det får holde med dem nå men sjekt å ha for hukommelsen.. Nå i dag, la jeg i hvert fall på siste lokket, på to dager har det minket godt. Her burde jeg fått no over de lange kassene og. Katter liker tom jord som begynner varmes opp, jeg liker ikke det katter gjør! Så kampen er ikke akkurat rettferdig nå om våren.

Det er litt trist med snø brekk. Mange planter er skadet av snøen, men tristest er nesten epletre. Her har nederst ‘etasje’ røk men noen henger fortsatt igjen på håret. Frem med sårbalsam og bast. Jeg har surret og penslet etter beste evne. Går det så går det. Det burde i hvert fall hjelpe litt at vekten på greiene ikke er så tung da de knytes til vaieren. Den kan bare ikke få lov å bære epler i år tror jeg. Hvis det klarer seg nå da altså…

Begge tre ble utsatt. Dette har nå kun en grein til høyre, den venstre sto ikke å redde.. Spørs om jeg klarer å lure ut en ny knopp.

Langt om lite, mangt om mye… Nå holder det snart for i dag. Nevner at jeg var en tur til Stens gård også i dag. Rosmarin, Salvia og erteblomster står i vinduet. To squash planter i boden. Det er for kaltdt enda. Jeg fikk med en estragon også fra blomster Svein. Nå får jeg bare vente litt til før jeg setter det ut. Fint om taket ble ferdig og stillasene vekk først før jeg planter ut dem.. Er jo ikke akkurat plass under vinduet nå, men taket blir superfint så jeg klager ikke.

Med to nye flotte espalierer fra Sørvangen slutter jeg. Disse skal beises og seinere pryde kassene med bønner i kjøkkenhagen. Dit er enda noen uker men det går fort.

5 kommentarer:

Ingeborg Kringeland Hald sa...

Godt at snøen er i ferd med å slippe taket hos deg, forstår godt at du lenger etter vår. Ha en fin ny uke, hilsen Ingeborg

fruens flora sa...Hei.
Godt å høre at snøen er i ferd med å forsvinne hos deg Mia. Har hatt vondt av deg når jeg har sett på innleggene dine.Nå har du noe som blomstrer hos deg også. Jeg har også fått skikkelig sans for heuchera. God uke til deg.
Hanne-Lise.

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Det känns overkligt att ha kvar så mycket snö... Men härligt att det töar och att vårlökarna börjar blomma. Tråkigt med skadorna - hoppas träden klarar sig.

Ha det gott! Carina

Maribel sa...

Så mycket snö du har kvar,men nu försvinner den snart. Alltid trevligt med nya plantor, planterade flera nya Heuchera på hösten, några har blivit uppätna av hungriga harar eller rådjur. Dina växtstöd är riktigt fina.
Ha det fint /Marika

Hageidyll i Sonvika sa...

Kjedelig med epletreet, håper det greier seg. Du har iallfall gjort dit :-)
Her har jeg greid å motstå fristelser på hagesenter hittil i år, har lyst til å dele litt planter først, og gi noe stakkarer et par uker til for å se om de kommer. Noen Heuchera se ganske begredelige ut..
Ha en fin dag/Eirin