lørdag, april 21, 2018

Dagens snø rapport–det tar seg

Se, solen skinner i dag med og det smelter som bare den ute. Denne uken har tært godt på snøen. Sett fra oven, gjennom bygge stillaset, ses hva som fruen driver med ute. Måker ganger! Disse gir luft inn i snømassene fra flere hold. I går var atter en hektisk aktivitet med skyffelen og det resulterte i nye ganger både her og der.

 

På baksiden ser det nå slik ut. Ikke lenger bare den smale gangen men kassene er også på vei frem. Jeg burde som vanlig vært mer påpasselig med kamera..

Men att kamera denne gang kom frem har med den hvite flekken midt å bilde å gjøre. Gått forbi mange ganger i dag og tenkt ‘snø’ men så mot kvelden kikker jeg litt bedre etter. Iris reticulata!! Ikke at jeg kan huske å ha satt den her men, men.. en nydelig lys iris frøken er det. Ser ut å være Katharine Hodgkin. Henne satte jeg en gang i staudetrappa men jeg har jo satt ned så mange kjøpte potter med små iriser gjennom siste år at det er umulig å holde oversikt lenger. Jeg nyter synet som kommer (om og når det kommer).

På baksiden er også noen glemte potter med staudestiklinger fra forrige høst satt frem. Fant dem i tillegg til clematis stiklingene når snøen hadde begynt smelte.

Ja! Riktig! I går måket jeg frem noen ganger i hagen, i dag fjernet jeg berget bak garasjet. Til slutt ville det seg ikke bedre enn at de fleste andre kasser også fikk komme frem. Det er kun de tre mot gjerdet nå som er dekket med snø, har ikke noen sted å hive den snøen til.. Og først ferdig med denne aksjon så tok vi like så godt ut plast lokkene og – nå er det vår!!!

Det føles så mye bedre når man vet at det går mot riktig hold. Ja da, alle rede i går ble asparagus kassen måket frem, renset og dekket med plast lokket. Og nå er det altså flere. Med snø, is og gamle rester fra forrige år. Ikke minst grønnkålen. Men mot neste helg kan man kanskje begynne rense hvis isen har gått ut jorden.

(her ligger all snø som ble fjernet…)

DSC_0024

(slik er snødybden hvor det ikke er kommet mye snø fra taket..)

(snøen jeg fjernet på fremsiden ligger under vinduet, og som synes er det fortsatt nok å ta av ..)

Vår, varme og sol. Herlig lørdag ! og nå, i skrivende stund, er det fortsatt lyst ute med sola på vei ned.

4 kommentarer:

Merja sa...

Det ser hoppfullt ut med de bara gångarna och pallkragarna!
Och mycket har du på gång redan trots all snö.
Fin grönkål!
Ha det gott och njut av solen!

Nora sa...

Det er så fascinerende med vårblomstene, det trenges ikke lang tid uten snø før de bare spretter fram og blomstrer. Det må være deilig å ha litt grønt og blomstring å titte på som kontrast til all snøen!
Ønsker deg en fin ny uke!
Klem Nora

Eirin - Lars Bjerke sa...

For en jobb du har gjort Mia!
Da må det være godt å se krokus, iris og andre ting som spirer.
Nyt dagene/Eirin

Meta sa...Det tar sig med stormsteg!!!! Vad du har skottat det där gör nytta till både kropp och själ. Du har ju rabarber ! Dom har inte kommit upp än här.
Ha det gött min fia