torsdag 12. april 2018

En aldri så liten.. - Vær rapport

Nå er vi her igjen, plutselig er nesten halve april forbi og vårtegn siprer inn fra alle hold i ulike media. På tide å ta en sjekk på hagen her hjemme. Ja, tragiske tilstander men det skal jeg ikke sutre mer over, nytt tak blir fint. Og enda har også naboene masser av snø så det er ikke bare vi. Men vårsola, varme og flere dagers fravær ga meg endelig kraft og mot til å måke meg videre rundt huset. Siste gang, for noen uke siden, ga jeg opp etter Lunden. I kveld kom jeg meg helt frem til kjøkkenhagen!

Å få måket frem en liten gang (stakker håndverker…) krever sin dame. Nå er snøen ikke bare hard men våt og tung. Jeg fikk lånt en modell etter hvert for å synlig gjøre snødybden.

Jeg kom meg altså helt frem til springen ved kjøkkenhagen. Og først her slo det meg, skrekk!! jeg hadde jo satt ut alle pottene med Clematis stiklinger i hyllene her seint i høst, det hadde jeg helt glemt. Håper nå at snøen som har pakket inn benken har forhindret uttørking. I aften fikk de alle et tykt lager snø over seg i hvert fall, altså innenfor dørene også. Får krysse fingrene for best som jeg hølt på merket jeg et litet spirende frø av forventen i meg igjen, haging er jo like vel ikke så dumt, og tids nok, ved St Hans ellers slik, er vel snøen borte og spor etter all ødeleggelse ryddet vekk.

Jeg har fortrengt alt ved hagen men nå er det høy tid å få bestilt settepoteter. Jeg tror ikke de er i jorden rundt 25.4 i år altså men en gang så.. Jeg lurte en stund på om jeg ikke skulle klare måke frem en kasse tross alt og dekke over med plast, bare for å få satt ned en liten potet eller to, men det får nok stå til noen dager til..

Som sagt, dagens rapport, snøen når modellen til ørene!

5 kommentarer:

Ingeborg Kringeland Hald sa...

Du har litt snø å kvitte deg med før hagearbeidet kan begynne for fullt, men det smelter vel til slutt. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

Gyldenlakk - hage og pusterom sa...

Hærrlighet!!!

Merja sa...

Men jösses så mycket snö ni har kvar!! Hoppas den försvinner fort så ni också får vår.
Ha det fint!

Marit sa...

Huttetu! Det kan minne om her. I følge yr er snødybden på Kongsberg på 48 cm pr.i dag, og det er ikke noe mindre snø her. Vi får holde ut, men denne vinteren er er tålmodighetstest. På kjøkkensiden som ligger mot nord og hvor takraset har kommet ned er det langt over 1 meter med snø fortsatt. Jeg har tippet at snøen er borte der til 17.mai.. Jeg ser at på Konnerud er snødybden på 57 cm, så du slår meg med 9cm ;)

God helg, Mia!

Nora sa...

Men usch å fy - jag lider med dig :-(
Kram Nora