tirsdag, juni 14, 2016

Kjøkkenhagen i midten av juni

Antar at det er disse skrytplantene av ulike salatsorter jeg burde konsentrere meg om. De smaker vidunderlig i salaten, plukker blad nederst så det ikke vises så mye. Men det er mye i de andre kassene og. Bare jeg rekker vanne nok så vokser det som bare det, men spørs om jeg klarer få ned nok vann.. Liker ikke helt å vanne om kveldene p g a snegler..

Borlottibønner på gang, hvem hadde trodd det. Nå forsøker jeg holde unna rabarbrabladen fra kassen. Fint vi liker rabarbrapai.

Her er det notorisk tørr jord tror jeg. Feldsalaten vokser dårlig. Nå i kveld satte jeg ned to salatplanter her, litt ‘skygge’ gjør kanskje at det ikke tørker så fort, å andre siden blir det konkurranse om vann..

Under denne spinaten er det også ruccola. Dette må snart bli en middag det og. Den røde spenaten ble en vidunderlig god chicken palak her om dagen.

To rader med tynnede rødbeter, og nysatte salatplanter der hvor det var reddiker og spinat. Litt kugjødsel i jorden før jeg satte dem, håper betene også satt pris på det..

Tomatene må jeg huske bedre på, trenger mye mer vann enn jeg gir dem. De tre små tomatplantene jeg fikk av nabo S. er ikke så små lenger. Nå ser man dem godt. De kommer nok helt dekke over mine små tomatplanter bakom.

Mine bønner og erter fra Chelsea flower show har spirt og er nå på vei opp, jo hoo!

I helgen når jeg skulle få sååå mye gjort i hagen endet jeg opp her. Alle hekkplantene er nå gravet opp, eller rettere sagt måtte det spett til,  spett, svett og tårer. For et jobb! Tok meg begge dager. Nå står de hos naboen i stedet som satte dem mot veien. Håper de tar seg (hvis de vanner burde det kanskje gå?) De var jo så store og klarte ikke få opp hele rotklumpen ettersom det er så trangt her.

Men dette skal bli gøy, nye prosjekt, nå vet jeg hva jeg skal gjøre her. Må bare få hjem litt mer material, dette kommer bli supert håper jeg. Men akkurat nå nyter jeg friskluften som kommer, det var virkelig tett her.

Det lille regnet som skal ha kommet hver dag enlig yr.no har i hvert fall ikke kommet her. Hva jeg minnes så var det så vidt det regnet to kvelder forrige uke.. men jeg har sett noen skyer..

4 kommentarer:

Ingeborg Kringeland Hald sa...

Så mye spennende. Her kan jeg ikke ha salat, selv i kasser kommer oransjeskogsneglen og spiser rent, men nå har jeg satt noen potter på balkongen, håper de ikke finner veien dit. :)
Hilsen Ingeborg

Anne-Kristin Sander Naurstad sa...

Du får virkelig mye til å vokse i kassene dine! Her vokser det seint, det har ikke regnet på flere uker nå, og jeg er redd for å gå tom for vann i brønnen. Vanningen i drivhuset blir prioritert, så der er det virkelig frodig nå! Det virker som om nedbøren er veldig lokal, så regn en kilometer unna betyr ikke nødvendigvis nedbør der man selv bor....
Ha en fin junhikveld, Mia! Hilsen Anne-kristin

Merja sa...

Jösses va det växer hos dig! Tack, nu blev jag påmind att så sallad, de jag satt innan tog sig inte,
Ha det gott!

Stephanie sa...

Vibrant greens! Happy harvesting and cooking them later.