tirsdag, juni 07, 2016

Brede hekker!

Ikke klippet enda… Vi er enda bare i begynnelsen av juni og jeg er alle rede urless disse hekkene som vokser langt utover alle bredder. Eller kanskje egentlig ikke. Jeg har valgt feil sorters hekk. Syriner og Lind, det er store hekker det. Jeg ønsket noe som skymmer innsyn, gir privatliv, og det har jeg fått mer enn nok av. Nå vil jeg helst ha dem vekk! Det blir ikke enkelt å få dem opp. Og hva skal de erstattes med? Innsyn vil jeg jo fortsatt ikke ha.

Klippet… eller skamklippet. Syrinhekken er penest om den får vokse seg til 3-4 meters bredde og så høy som den bare vil. Klipper man får man dessuten en drøss av rotskudd.. Jeg har noen planer som maler rundt under topplokket men de krever en enorm arbeidsinnsats og det er trangt, mye kommer bli ødelagt. Må nok la tankene modne et tak til.. Men noe må gjøres. Klippe er en ting, alt avklipp som skal fjernes enda mer, og ikke er det pent akkurat..

Denne uken er det fire søppelsekker fulle med Lindavklipp og fire bunter fra syrin som må vekk. Og jeg er enda ikke halvveis rundt hagen enda..

2 kommentarer:

Eirin - Lars Bjerke sa...

Ja, skjønner at du har valgets "kval". Syrinhekk blir høy og vid , men det er en virkelig stor jobb å få den opp..
Barlind er flott, og vintergrønn, men den vokser jo litt sent.
Spennende å se hva du kommer fram til.
Lykke til:-)
Eirin

Eirin - Lars Bjerke sa...

Legger det inn her også, vet ikke om du er innom og leser svar på kommentarer.
Hyggelig om du hadde kommet :-) Det er nok mulig å bli med om du kontakter Rigmor Tollefsen i Drammen hagelag. Ofte at det er ledige plasser på bussen.
Ellers er du velkommen innom en annen gang :-)