tirsdag 29. april 2014

Litt av hvert

Ruteliljenes tid, vårens tid, det vokser så det knaker ute. Gledelig ser jeg at til og med vår lindhekk snart kommer med grønne blad. Det liker jeg for da blir jeg mer skjermet igjen. De siste to dager har jeg fanget liljebiller, den liker seg ikke kun på vanlige liljer altså. Greit nok, enda har jeg ikke sett noen snegler. Ikke enda altså, for jeg vet de kommer…

Jeg har ikke vært så mye hjemme de siste par dager så det har ikke blitt mye gjort. Jeg har renset tyskkålen som kommer i tomtgrensen, i år virker den vildere enn vanlig dessverre. Så har jeg vannet min sådd, det spirer litt her og der. Såg første blad på poteten også så i hvert fall en klarte seg på toppen av tælen..

Igår, slik som det visst har vært i helgen og?, var det 20 grader ute. Idag er det kjøligere igjen og mot sluttet av uken viser det litt minusgrader igjen. Men det er vel som forventet. Jeg forsøker gjøre meg ferdig ute, (ikke uvanlig, det gjør jeg vel hele sommeren…) men klarer jo aldri helt bestemme meg..

Så nå ser det altså slik ut. Igår flyttet jeg tilbake den andre blåbærsbusken og ikveld ble det en kasse til øverst. Tripp, trapp, tresko.. den siste blåbærsbusken fikk komme hit den og sammen med tyttebærsplantene. Nå mangler muring men sement har jeg ikke helt kommet igang med enda.. ikke malingen heller..

Flytten av siste busken gav meg enda en kasse som jeg kan så i. Eller plass til erter blir det nok iår, det er de som står på tur for året i dette hjørnet. Jeg må bare ha jord (nå igjen…). Jeg blandet ner litt kompost i bunnen i hvert fall, og følte en stigende irritasjon når jeg fant en lang rot fra tyskkålen her opp i og! Håper innerlig at de nye naboene er litt mer ute i hagen…

Sement forresten. Jeg trodde jeg kanskje skulle gjøre kantene her bak litt høyre men i år er det jo fart på rabrbra igjen så jeg tør nok ikke røre dem. Det kommer vel en sommer neste år og.. Det ble en riktig tidlig start på våren, gresset er jo snart riktigt grønnt det og. Håper innerligt den kommende kuldeperioden ikke blir kvar så alt for lenge..

9 kommentarer:

Parkvegens Hageglede sa...

Ja, våren er en herlig tid når det spretter og vokser fra dag til dag. Ruteliljene er vakre.. jeg gleder meg over mine hver dag!

Marit sa...

Jeg håper inderlig yr tar feil angående frost. Her har alt kommet så langt på trær og busker at det kan gå riktig galt. Flotte ruteliljer!

Merja sa...

Fina bilder. Det är vår hos dig:)
Ha en trevlig helg!
p.s ang. kaffekoppen på pinne. Sambon hade en rund träbit som han borrade hål i. Limmad under fatet där stolpen sitter.Hoppas det kan vara till lite hjälp

livihagen.blogspot.com sa...

Dette kommer jo til å bli fantastisk. Lykke til. Hilsen Liv

Vivishagerom sa...

Skal virkelig si at det har kommet langt i hagen din.
Nå er det så herlig ute, at jeg har nesten ikke tid til å være på jobb.
Ruteliljene blomstrer hos meg også, og de er jo så flotte.
Klem Vivi

Mariann sa...

Vakker rutelilje! Jeg er også veldig glad i den.
Du er kommet langt med vårens alle gjøremål. Vi får håpe det ikke blir noen langvarig kuldeperiode.
Ha en fortsatt fin våruke!

Nora sa...

Så flotte bilder! Jamen har det gått unna i hagen din, var jo ikke lenge siden du viste bilder med masse snö på.

Trevlig Valborg! Klem!

Hagen i Vest sa...

Ruteliljer er så flotte! Vi plantet noen løker seint i høst, men de er heller spinkle. Skal ta de opp etter blomstring og gi de litt bedre vekstforhold. Det ser så fint ut hos deg :) Kos deg videre med hagegleder!

Meta sa...

Tänk att det är början på maj och det är ingen snö hos dej , har det hänt någon gång förut? Du brukar ju h lite kvar 17 maj. Nu är det härligt och grönt. Du har kommit längre än din far.
Kram gumman