søndag 6. april 2014

En overdose friskluft?

Slik føles det i hvert fall, trøtt som bare rakker’n etter flere timer ut i hagen. Igår var jeg endelig å kjøpte meg et par stemorsblomster, vårsola har jo langsomt fått meg i hagemodus. Lurer på om det var derfor som naturen fant ut at den skulle gi meg dette i stedet??

Skulle jo bare gjøre ferdig inne først, før jeg skulle ut i hagen. Da så det slik ut! Store flak som kom ner fra oven. Vet ikke hva som føles værst, å få snø når den forsvunnet eller få snø i tillegg til den som enda ikke er borte?

Men idag så det atter slik ut. Snøen virker løsere dessuten, etter regn og snøen som kom igår. Selvfølgelig klarte  jeg ikke la være å gå ut og hakke litt i kantene..

Etter noen timer hadde snøen jeg hatt ut halvert seg. Under de ca 20 cm jeg tok bort her ved hjørnet fant jeg snødroppar. Som vanlig om våren begynner de blomstre under snøen. Hvor mange ganger har jeg ikke snopet funnet igjen avblomstrete løker når snøen først har gått?

Der hvor snøen gått tilbake kommer det opp løk. Både her og der kommer det blad opp. Blandt annet fant jeg disse hundtannliljer.

Litt krokus i staudetrappa som blomstret så fint i fredags kveld, men som ikke vil vise seg i mulet vær som idag, fant jeg også..

Men det finnes fortsatt snø her, og fortsatt ganske godt om det. Det tar nok noen uker til før alt er vekk.. men jeg har det ikke så alt fort travelt. Det er ikke så mye tid til hage like vel i ukene fremover ..

Her har jeg ‘jukset’, hvis jeg ikke hadde måket i noen uker så hadde det fortsatt vært ca 50 cm kvar på baksiden som man ser ved siden av dammen. Men snøen smelter godt ved gjerdet så jeg fyller på så ofte jeg rekker..

Litt om litt får jeg måket frem busker og planter..

Og neste helg har jeg planer om å legge på mine plastikkdeksel i kjøkkenhagen. Da begynner det bli vår på riktig.

I Hagen ved Skauen finner man fler vårtegn.

11 kommentarer:

Nora sa...

Det tar sig - nu är det ju vår på dina bilder också!
Kram!

Suss o Kai sa...

Visst är de skönt när våren kommer :) vi har inte haft så mycket snö så våren har kommit tidigt hit men de har varit nattfrost ett tag men nu hoppas jag de släpper Kram suss

Vivishagerom sa...

Ja, nå har våren virkelig kommet til deg også, Mia. Nå går det bare fremover vet du, og snart er hagesesongen skikkelig i gang.
Det blir herlig det.

Ønsker deg en fin ny uke. Klem Vivi

Marit sa...

Ja, været i går var typisk aprilvær. Godt at snøen begynner å bli borte hos deg. Her er det kun en flekk igjen som er etter takraset. Nå vil vi ha vår og ikke noe mer snø! :-)

Suss o Kai sa...

Mia jag tror inte de är försent för majs än om du vill så :) de ska ju gå att så dem ute efter att de ej är frost här :) Kram Suss

livihagen.blogspot.com sa...

Været er ikke godt å gjøre noe med og i april skifter det gjerne flere ganger for dag. Deilig å se at noe blomstrer likevel. Ha det godt. Hilsen fra Liv

Bille sa...

Snart er all snøen borte!!! Jippi! Mens andre luker bed, "luker" du snø, men snart har du tatt alle igjen! Ønsker deg en fin (og snøfri) uke!

Merja sa...

Fortfarande snö hos dig alltså...fast det håller på och krymper ser jag. Ett plus!
Tuffa små blommor som trotsar vädret:)
Ha en bra dag!

Meta sa...

Det har försvunnit mycket sedan jag var på inspektion.
Karm Mamma

Turid sa...

Du har mindre snø enn meg nå, men jammen har gårsdagens regn og dagens varme sol gjort av med mye snø. Det minker stadig og jeg er glad :)

Elin sa...

Det minker på snøen hos deg nå. Og flott blomstring. Kjedelig å finne igjen avblomstrete vårløker når snøen går...
Du har fremdeles mye snø! Jeg ser du bor i Buskerud, men du må jo bo ganske høyt? Jeg bor i Telemark og her hos oss (40 min inn i landet fra Kragerø) er det stort sett snøtomt. Men det er nok områder i Telemark med myyye snø enda også.
God helg!