tirsdag, april 15, 2014

Hvem kan vente??

Idag fikk jeg endelig lyst å gjøre ferdig mine plastdekken i kjøkkenhagen. Solen skinner ute, slik som den har gjort de siste par dager, men det blåser isende kaldt. Det får ikke hjelpe, først kikket innom kjøkkenhagen klarte jeg ikke la være å ta en tur til gartneriet. Årets første, og vi er fortsatt bare i midten av april!!

Kanskje var det hvitløken som begynnt komme opp eller Solfrids luftløk som gror, hva vet jeg, men det ble til innkjøp av både poteter, settløk og diverse grønnsaksfrøer. Nå skulle jeg vel egentlig bare så noen reddiker og spenat idag men…

Jorden var oppvarmet, løs og lukker og jeg satset hart. Potetene er altså lagt, 10 dager før tiden. Jeg skal vel bare innrømme at det fortsatt var tæle i kassene ca 10-15 cm ner, men det har fungert før, kanskje det gjør det i år og? Jeg må da få være litt optimist!

Årets poteter ble Aksel. Jeg fant bare disse og noe som het Berber, men den har jeg ikke prøvd tidligere så jeg gikk for det vante. Klarte faktisk få ner hele 5 kg, det hadde jeg aldri trodd. Skulle noen fryse så finnes det altså fler igjen..

Så ble det gul løk, jeg fant ikke noen sjarlottenløk der i år. Jeg er klart medveten om at jeg aldri får til gul løk men so what? Dessuten stod det at jeg kunne sette den ute i april bak på posen. Altså fikk den kommer ner direkte. Det ville seg ikke bedre enn at det sto April bak på det meste jeg handlet..

DSC_0045

Så mellom løken har jeg satt gulerøtter. Dem sådde jeg og ved hvitløken som hadde kommet (tur er vel det for ellers hadde jeg nok glemt hvor den var…) Gulerøttene heter i år ‘Ingot’ og skal være tidlige.. Men som sagt, det stod April bak det meste. Reddiker og Mainepe ‘Snowball’ er satt, men gida meg om jeg nå husker hvor jeg sådde alt. Mistet totalt oversikten etter hvert..

Roccula salat, plukksalat ‘Salad Bowl’ og Pasternakk ‘White gem’. Jeg leste at man skal kjøpe nye frø om våren og så pasternakk tidlig ute, håper nu disse spirer. I fjor sådde jeg jo kun gamle frø jeg fant, og spiringen vart deretter..

DSC_0044

Spenat, plukksalat ‘Red salad bowl’ og atter en satsing, jeg satte skorsonnerot ‘Lange Jan’ igjen, en gang må det vel fungere. Men den her gangen får den vokse sammen med andre frøer..

Men jeg gikk ikke helt amokk der ute i kjøkkenhagen, Romana salaten får vente litt, det får rødbetene også. Og erter og bønner er det alldeles for tidlig for. Jeg har jo noen liggendes på vent også siden min bestilling i vintres. Litt vett har jeg og, til tross at jeg pløtslig ble litt hageyr.. Så kom kalde vårregn, snøsludd og frostnetter. Det skal vel litt til at frøene i jorden fryser under plastikken, værre er det med spirene når de kommer, om de kommer… men jeg har fortsatt mer frø så da får jeg vel så en gang til.

Og nå skal jeg klø meg i hodet og forsøke oppdatere oversikten best det går..

7 kommentarer:

Mariann sa...

Ja, nå er du virkelig igang! Det blir jo et bra mikroklima i kassene dine, så det går sikkert bra både med poteter og annet.
•*`*❀✽ God påske! ❀✽*`*•

Nora sa...

Så deilig med optimisme! Jeg satte lök og sådde gulerötter, salat og ruccola for ti dager siden. Det får bäre eller briste:-)
God påske!
Klem!

Margrethe sa...

Jammen er det godt med din optimisme! Her går jeg på grønne bakker, og er redd for å så, og så leser jeg ditt innlegg! Ikke en dag til skal jeg vente. Nå blir det sådd her også :-).
Ha en flott Påske, og takk for inspirasjonen!

Vivi sa...

Du verden så langt du er kommet i både planlegging og innkjøp. I år skal jeg ha setteløk igjen også, men noe mer har jeg ikke tenkt på enda.

Ønsker deg en fin påske. Klem Vivi

Eirin og Lars sa...

Hei. Er imponerende hva du har fått til. Og så mye forskjellig - ikke minst i grønnsakhagen. Likte også godt dine oppmurte grønnsaksbed. Enig i at det er gøy å mure. Har gjort litt av det i hagen jeg også. Ønsker deg en riktig god hagesesong!

Underberget sa...

Dette ser jo virkelig bra ut i kjøkkenhagen din! Så lurt å varme opp jorda med plast først. Mange fine frøposer du har også, det er bare å glede seg til alt som kommer til å vokse og gro framover!

Meta sa...


Detta hade jag missat. Så tidig har du aldrig varit med köksträdgården. Dina fina kassar är härliga att se på .Kram från Blåkulla