lørdag, februar 08, 2014

Trøbbel område (2)

Ved den så kalte rosenhagen delen av hagen har jeg litt planer for sommeren. Den er ikke store plassen, akkurat passe for en kopp kaffe for to, men så absolutt favoritt stedet da det er her som vi har mest sol. Men jeg trenger ha skjerming også. Derfor har jeg satt en masse rotskudd fra syrin etter hvert langs gjerdet. Da føltes det som en brillinat idé men det var da..

Store syrinbusker får ikke plass her. Det er sant å si ganske så trangt. Og den tørre sommeren gjorde nok at rosene tapte i kampen mot syrin om vann.. Enkelte steder er det trang, blir gjerne slik når man har liten hage og vil ha alt, andre steder er det heller for glist..

At det ser så nakent ut skyldes tørken. Jeg har jo virkleig forsøkt plante noe her men slik som det var noen uker i sommer var det nytteløst. Derfor satt jeg her hele juli og august og lurte på om jeg ikke skulle ha en kant av plank bakerst her og, slik at jeg kunnet fylle opp med mer jord og kugjødsel. Men det er smalt, sikkert toppen 50 cm fra framkant til syriner..

Og til stadighet har det begynnt traske over tyskkål fra andre siden av gjerde, både tyskkål og den elendige hekkplanten som jeg selv en gang tok vekk fra min side. At det i tillegg ser ut til at være favorittpromenaden til Iberia snegler gjør det ikke mer kjærkommet å plante noe her.

Så nå lurer jeg på om det er så lurt med en plank bakerst. Det blir vel bare vanskligere å komme til.. Dessuten regner jeg med at mine syriner også langsomt steller til problem på andre siden (en aldri så liten byttehandel altså..) Tenke, tenke…. godt jeg har et tag til på meg.. Kunne jeg kanskje hatt noe annet enn syrin? Er det noe som vokser oppover uten å bli så bred? Forside med to planker høyde hadde i hvert fall ikke vært så ille for det er det jo alle rede blitt ved siden av.

Så her års begynner man smått tenke mot den fargerike årstiden. Muligens det er dagens små solstråler som kikket frem en stund på dagen som gjør det? Men akkurat nå gjør det godt å se bilder og planlegge.. det blir nok en ordning til slutt.

1 kommentar:

Gentiana nivalis sa...

Syriner er vakre, men vokser som ugras hos oss. Det blir vel dårlig med blomster på dem også om en må beskjære mye for å "tukte" dem. Kanskje en vegg med klatreplanter - humle eller klematis? Humla visner vel ned, men vokser visst så fort. Jeg har ikke prøvd humle sjøl, men kjenner noen som bruker den til skjerming.