søndag, februar 16, 2014

Jo da, gratis trim

Jeg fant min blodlønn til slutt. Det kostet en del krefter og svett, og sikkert en litt sår rygg i morgen men nok ble jeg glad!

Mildvær og slask kan så være men slik har jeg sett ut gjennom kjøkkenvinduet i noen uker nå. At sønnen dessuten måket taket,(meget takksom for det altså, ikke tro noe annet), gjorde mine bekymringer enda større… hvordan går det med plantene??!!??

For mens andre rapporterer om vårtegn måker jeg min vei rundt huset. Hvordan ser det egentlig ut der bak. Tør nesten ikke tenke på ødeleggelsen, tung snø fra taket betyr en god del brukne planter, det har jeg lært fra før.

 

Så til slutt når jeg mitt mål for ‘reisen’. Etter en god del spadtak har jeg funnit frem til mitt mål. Nå måtte jeg bare måke meg gjennom snøen og forsiktig krafse i snøen. Og jo, jeg fant mitt lille tre…

Det hadde ikke brukket rett av i hvert fall men nederst på stammen er den lett spjæret i to. Lurer på om jeg kan få bundet det sammen og om det da gror igjen? Jeg har ikke noen sårvoks igjen så det må jeg skaffe meg tror jag..

Lenger enn dette orket jeg ikke måke, det er helt enkelt alldeles for mye av tung, våt snø. Det blir kanskje til neste helg? Litt frisk luft og trim kan sikkert behøves da og..

Med litt skjelven hånd på kameraet kan også jeg vise til et vårtegn. Som vanlig er løkene inntil husveggen på baksiden raskest ut. Noen få løk har kommet opp over bakken. Egentlig burde de dekkes med litt snø men det hadde jeg ikke hjerte til idag.

På min vei tilbake kom jeg på noe annet som burde få min oppmerksomhet…

Jeg kan fortsatt ikke påstå at min hageiver har våknet til live igjen, i boden var det tørrt. At disse stakkers planter lever er et under, og til og med blomstrer!!

Nei, lukker døren igjen bak meg og går inn. Jeg tror frøer og annet får være noen uker til. Med så mye snø ute og faktisk fortsatt februar, så får det vente… inne er så mye bedre, der venter regeringen med nybakte boller.

Det er fortsatt vel to måneder igjen til dette skal friste til hagestell.. jeg har fortsatt god tid.

8 kommentarer:

krepsemor sa...

Åhh så mye snø det er hos deg, Mia! Min medkjensle er stor...Jeg håper din blodlønn klarer seg selv om den er litt kvestet. Jeg håper snøen drar seg bort snart så du kan kose deg med vårtegn du også! Klem

Anonym sa...

Ja, her har vi laget snøhule i dag. Med takhøyde 120 cm (og da har vi mye å gå på fortsatt). Jeg foreslo for mannen å flytte til sørlandet i går kveld, eller kanskje til og med syd-england, men det var visst ikke aktuelt..:p

Håper det ikke har brukket for mye hos deg. :) Og så håper jeg at ryggen ikke klager altfor mye på dagens graving i morgen.

Bille sa...

Blodslit for blodlønn, kan man vel si :)

Helt utrolig hvor stor forskjell det er i samme landsdel. Her i byen har nestan all snø smeltet, men jeg tror nok det er endel igjen litt ut fra sentrum og i marka. Vinteren skal jo få lov å regjere litt til, synes jeg, det er jo bare midten av februar.

Nora sa...

Tenk at dere får så mye snö hver vinter. Vi har hatt mye her i Stockholm de siste årene, men denne vinteren har vi nesten ikke hatt snö i det hele tatt.
Jeg har en japansk lönn som fikk lignende skader ifjor og den har klart seg helt fint, dvs den grenen som lösnet döde, men treet lever fremdeles og ser ikke ut til å ha tatt skade av at det fikk et sår. Jeg krysser fingrene for at det går bra med ditt tre også.
Klem!

Lisa sa...

Jisses Amalia så mycket snö! Stackars lille lönnen! Doktor Mia kan nog bota den så den blir stor och frisk.
Låter inte su dumt det där med bullar. Det kallar jag den perfekta regeringen! Ska rösta på den i nästa val :)

Kram,Lisa

Hagen i Vest sa...

Så mye snø det er hos deg! Håper våren setter inn og rydder bort snøen i en fei :) Synd med blodlønnen som har fått en knekk,,,håper den kommer seg igjen. Har desverre ingen gode råd å komme med. Lykke til :)
En fin mandag ønskes fra Tone

Olea sa...

oi, så mye snø du har!
Men den smelter vell til slutt... og våren kommer frem en gang :)
Håper lønnene klarer seg!
Hilsen fra Olea :)

Meta sa...

JAHA,det är lika mycket snö som det brukar vara. Trädgården är lika fin i vinterskrud som i vår , sommar och höstskrud.Men, det är ju bra mycket skönare ute på sommaren. Kram mamma