onsdag, september 18, 2013

Fremdrift

Ha! Endlig regner det ikke. På vei hjem fra jobb idag lastet jeg min lille grå full med plank, hm, full er vel ikke riktig riktig, men plank fikk jeg hjem. Nå begynner kampen mot tiden. Etter fire dager vekk på to kurs og siden regn gjelder det å få litt fart her hjemme. Dessuten så er det mørkt alle rede ved åtte tiden. Ikke mye å gå på altså..

Så for å være på den sikre siden, at det ikke skulle bli nattbilder igjen, tok jeg først en runde med kamera FØR jeg fortsatte arbeidet. Sist, i onsdags forrige uke altså, tok planken slutt akkurat når det kun var den ene bak den her blå kasse igjen. Føles jo ikke særlig godt å forlate det slik men jeg ble altså nødt. Nå er planken på plass etter i aften.

Den blå kassen skal vekk. Jeg må bare vente til jeg har jord med å rive den siste siden. Her har det nå blitt en lang kasse langs bringebæren (på utsiden sitter det også ny plank slik at bringebæren kan få mer jord..) I den lange kassen tenker jeg ha jordskokker, de blir jo så høye mot høsten at det er greit de får en plass i bakkant så de ikke skygger så mye.

Den her kassen laget jeg litt større. Dels for at den lille gangen enda var umulig att passere og dels for at jeg håper jeg skal kunne få ner noen fler asparagus her. De blir vel også nok så høye vil jeg tro. Men først jord altså. Før kvelden var omme hadde jeg også fått på plass kassen under kirsebærtre, der hvor blåbærbusken var. Men da var det for mørkt for foto, det var vel det jeg visste.

Her bak har jeg også gjort meg ferdig. Nå skal det bare fylles opp jord så jeg kan plantere jordbæren på ny. Heldigvis finnes det fortsatt noen blomster å feste fokus på for hagen er meget forsømt iår. Neste år, da…. da håper jeg på revansje!

Og da skal jeg forsøke huske på at man ikke setter to meter høye solsikker midt i saligheten. Men visst er Ruby lekker.

3 kommentarer:

Fagertun sa...

Så flink du er. Det ser så ordentlig og solid ut. Du klarer virkelig å utnytte plassen i kjøkkenhagen din.
Jeg tror også at jordskokkene bør stå i bakkant. Jeg har en kasse med slike i år og de har vokst seg helt opp til skyene nesten. Laangt der oppe blomstrer det i gule blomster om dagen.

Marit Sønstebø sa...

Du er så dyktig med hammer og sag! Ja, til neste år skal mye gjøres i hagen, det er helt sikkert. Godt det er en vinter i mellom... :)

Stephanie sa...

Hope all your work is completed now and you are getting a good rest. I am always amazed by your effort in keeping your garden at its best. That blue pot attached to the wall is very cute! And fyi the blue colour of your paint on the wood looks a little different each time. Your garden is forever charming! Have a great weekend.