mandag, mars 04, 2013

… så idag kom noen frø ner i jorden…

Jordmandeln, Indigofera tinctoria og Vedje har jag i varje fall fått i jorden nå. Storbladig persille og. Noen frø fra fjorårets asparagusfrøpose ble også med, fortsatt skeptisk til om de jeg satte ut klart vinteren. Men siden ble det vanskligere med hukommelsen, først igang og så ble det litt av varje. Noen Chilifrø som jeg fant, Bunny tails gress og noen andre. Så var det noen løkfrø jeg fant, prydeløk altså, lurer på hvorfor, de tar vel år og dager før det blir noe… Sandlilja og…

 

I venten på en Dymo skal komme i hus så stoppet jeg ner pappirer med navn, de kommer jo ikke vare lenge men i brist på annet.. dette blir litt som skitt fiske, jeg var litt før trøtt for dette etter en lang dag på jobb og sein middag men har man lagt frø i bløt så har man. Nå er i hvert fall fler lysrør satt på, doggen la seg direkte opp mot innsiden av dekslet på såkassene.

To pelargoner som stått med bare røtter i litt torv fikk ny plantejord, det samme fikk mine to overvintrete blodbeger. Jeg sår ikke nye iår, disse ser ut å ha overlevt misshandeln. I hvert fall den ene so stolt hiver en grønn ranke utover hyllekanten..

Sjokoladecosmosplanten jeg hadde ute i staudetrappa gjennom sommeren hentet jeg inn i november. Hadde først ikke tenkt bry meg om den men røttene virker fortsatt spenstige, til tross for at jeg bare hivet den ner i en potte med litt jord. Nå har jeg pottet om den og, med en masse perlitt i jorden, går det så går det. Jeg har hørt de er vansklige å få til å overleve vinteren..

Vannliljene som står i bøtter på gulvet fikk en skvett vann igår når jeg ryddet. Tenkte ikke over det da men nå ser jeg at det er et blad. Da er det liv her og, en så veldig mye vann får de ikke enda.

Nå håper jeg at både Calla og Canna våkner opp ur sin vinterdvale etter at jeg satt på mer lys og varme. Et stakker blad var ikke helt vissent.. og den ene Eucomisløken skjyter alle rede nytt skudd..

Jansen’s sitron begynner bli riktig stor, pussig, det virker nesten som den vokst over vinteren og? og oliventre er fortsatt med. Den trenger en større potte i år , får forsøke finne ut hva for sorts jord jeg skal bruke. Passifloran ser nok mest død ut men jeg har hatt en tidligere som også så ut å være ferdig for komposten etter hver vinter men den lurte meg bestandig og kom med nye skudd ut på våren. Avskriver den altså ikke enda…

Så da er vel boden satt i drift igjen, godt man har kunnige mannfolk. Her er alle de lysrør jeg kan tenkes trenge, ikke alle er tatt i bruk enda.. det vittner de tomme stikkontaktene om ..

Lysrøren henger på kjetting forresten, det gjør at jeg kan høye dem etter hvert som plantene forhåpentligvis vokser. Varmen er slått på som sagt.. så nå gjelder det bare at ikke få det for varmt her inne..

Og seint i våres fikk elektrikern endelig opp timern, det var vel omtrent når fjorårets frøsådd flyttet ut. Nå lurer jeg bare på hva som er passe mørkertid? Akkurat nå er det midnatt til kl fem mener jeg han sa ...

Så da er det vel bare å si tvi, tvi og håpe på god spiring. Nå skal jeg gi meg en liten ettertanke og verkligen pønske ut hva jeg vil så, om det er noe mer. Jeg skal jo ikke ha så mye men førgro litt sallat det skal jeg, men det er enda for tidlig..

Disse to pottene tok jeg forresten inn i garasjet når snøen kom. Først tenkte jeg ikke spare dem men jammen er jeg glad når jeg ser dem nå. De får nok være med en sommer til..

5 kommentarer:

krepsemor sa...

Du har litt av hvert å henge fingrene i! Herlig skue på boden din, så mange planter! Det ser profft ut med mye lys, og varme,
Dymo bare MÅ du ha, det er genialt!
Lykke til, og takk for gode ord på bloggen min, Mia!

Jannibele sa...

Så fint planterom du har ( misunne, misunne:)) Masse liv or røre hos deg ser jeg. Lykke til med nysådden.

stallnilsen sa...

Så masse fine planter du har fått til og overvintre, kjempefin bod som du har fått laget til planterom, deilig og se at det kommer nye skudd opp.

Ha en fin dag videre.

Hilsen Lisbeth ;)

Marit Sønstebø sa...

Ja, dette er jo helt topp! Du får nok snart masse spirer hos deg :-) Blodbegeren din ser jo frisk og fin ut. Jeg har også overvintret blodbeger og sjokoladekosmos. Morsomt å få det til :-)

Marianne sa...

Så herlig å få frø i jorda. Her blir det mye grønt å følge med på etterhvert :-) Lykke til!