mandag, mars 11, 2013

Et knøtteknøtte litet vårtegn?

Carex oshimensis ‘Evergold’, gresset som klarte første vinteren bak i Lunden, flyttet jeg til forside ifjor. Nå skjenker det meg litt håp og trøst i den kalde seinvinteren, er det ikke herlig å se noe som tross alt ser grønnt ut så her års?

For det føles litt mer nerslående når vissent gress som dette Hakonechloa macra ‘Aureola’ dykker opp samtidlig. Nå er jeg dessuten heller tvivelsom på herdigheten på akkurat dette gresset. Trist hvis man alle rede nå må konstatere at jisses!, bor vi i det kalde nord?

For hvordan det enn er med min tålmodighet nærte og jeg en hvis tro på våren etter forrige ukes sol og varme, solen spiste sin vei innover den nærmste kanten fra vinterens snømåking...  Idag var det –11 grader igjen og det blåste småspiker over torget når jeg skulle på møte. Na ja, det er vel i hvert fall godt for skisprinten om ikke annet..

7 kommentarer:

marit´s,,, sa...

Ja denne vente-lure-utogse etter vårtegn tiden kan virke lang, spesielt når gradestokken synker under -10 grader.
Her hos meg må det smelte en del før jeg gidder å se etter løker og vårblomster.
Håper det har gått bra med plantene dine.
Ha en fin kveld, Marit.

Bettina Bäck sa...

Suck ja. Den kalla nord. Blä.
Jag bara väntar på att få se hur mina gräs ser ut, vissa satte jag på chans och förlust angående härdighet. Det kanske inte har varit den bästa vintern för chansningar ... :-)

stallnilsen sa...

Ja, det er et deilig syn når noe grønt og friskt dukker opp under sneen som ; saaakte ; forsvinner :)

Ha ei fin uke.

Lisbeth :O)

Tullik sa...

Heisan. Det samme graset står fint og grønt her. Håper det står over vinteren. Det er kjekt å finna grønt ute. Og Mia, våren kjem i år og !! Ha det godt.

Nora sa...

Så moro å finne noe grönt nå - gratulerer!
Jeg satte noen gress i sommer også, skal bli spennende å se hvordan det har gått med de......men forelöpig er de gjemt under sneen:-(
Klem!

Hilde sa...

Ja, vi bor i det kalde nord - her er det enda ingen vårtegn og jeg har lett...

Morsomt med det grønne gresset som har dukket frem :)

Stephanie sa...

That grass now growing back? Wow! Strong plant. Wonder if it is the rhizome that is really strong. But still, keep warm ;-)