torsdag, mars 28, 2013

Påskesol og snøsmeltingsnotater..

Påsken har begynnt og det med strålende sol og go’vær. Nå skal vel enda solen langsomt begynne tære på snøen. Og den har vi godt om, idag er det 78 cm utenfor døren. Nere i byen er det krympet betraktlig som vanlig men bor vi i høyden så gjør vi. Solen er i hvert fart deilig og påskeværet perfekt sier mannen som liker å stå på ski.

Selv tar jeg det med ro og forsøker overtale meg selv at det blir en vår her og en gang men det drøyer nok litt enda.. Men jeg føler meg så pass optimistisk at måttstokken er funnet frem igjen, slik som alle andre vårer.

Snart så, begynner jeg og merke forskjellen. Her er det vel helst slik at snøkanten kryper innover i kantene og ikke det at snødypet forandrer seg så raskt. Trappa er en glatt historie med alt smeltevann som renner nedover i solvarmen om dagen og fryser seg til i minusgradene på natten..

Så nok hjelper solen til. På sørsiden av nerfarten er gelendret fremme igjen, ikke rart at vannet rennet i så kraftige striler de siste dagene.

På skyggesiden ser det litt annerledes ut, ikke er det vakkert direkt, men ..

- Nå, nå er det endelig vår!

12 kommentarer:

Nora sa...

Segt går det, men några små ändringar kan man se från dag till dag trots allt.
Önskar dig en riktigt skön påsk!
Kram
(P.S. Vab = vård av barn :-)

Et nytt landsbyliv sa...

Det går framover med snøsmeltinga heldigvis. Kos deg i påskesola !

Anne

Bettina Bäck sa...

Ja, precis. Tålamod, tålamod. Men visst är våren på gång nu! Det känns i hela kroppen. Ha en riktigt härlig påsk. :-)

ZielonaMila sa...

I am longing for the spring, colours of the spring and the warm sun. I am greeting

Mariann sa...

Fremdeles mye snø som skal smeltes hos deg! Men vi får glede oss over at dagene blir lengre og at solen skinner, og til slutt blir det vår i år også.
Riktig god påske!

Lisa sa...

Men FY, vad med snö ni har! Jag ska sluta klaga nu!
Jag önskar dig en riktigt fin påskhelg och att solen skiner på dig!

Kram, Lisa

Tullik sa...

Heisan. Ja, jamen er det forskjell frå din hage til min. Kan av og til ynskja at me hadde meir snø, men akkurat no misunner eg deg ikkje..... Unner deg sol og rask snøsmelting. Fortsatt fin påske til deg og dine !!

Magna sa...

Ikke så forskjellig fra slik vi har det her. Vi kan glede oss over at det drypper fra taket når snø og is smelter i vårsola! God påske til deg!

Marit Sønstebø sa...

Huff, 78 cm er mye snø som skal smeltes vekk! Her er det ikke like mye, men mer enn nok. Jeg er så lei snø at jeg orker nesten ikke å se ut i hagen en gang. Hyggelig å se at det smelter hos deg, og det blir jo vår en gang får vi håpe... ;-)
Fortsatt god påske.

Hagealven Lunalu sa...

Her er det sånn ca 10-20 cm - og jeg håper det smelter fort nå. Nå som april står for døren er jeg ganske så ferdig med snø!!!
Om det nå bare holder seg sånn passe mildt så smelter det nok fort - og så er det jo en litt spennende tid hvor man nesten kan se forandringer fra dag til dag!
Fortsatt god påske,
klem fra Lunalu

Stephanie sa...

A memorable EAster for you Mia? The snow looks like it will take some time to melt. Keeping my fingers crossed for you and the rhododendrons. But as always, seeing snow I must say keep warm. Have a pleasant day and evening later yeah.

Stephanie sa...

A memorable EAster for you Mia? The snow looks like it will take some time to melt. Keeping my fingers crossed for you and the rhododendrons. But as always, seeing snow I must say keep warm. Have a pleasant day and evening later yeah.