onsdag 19. januar 2011

Sått av egenhøstet frø fra hagen

Jeg samlet inn frø i høst, eller rettere sagt det jeg håper var frø. Enkelte av staudene var det enkelt å se hva som var frø men andre ble jeg fryktelig usikker på. Som makedoniarødknapp, Knautia macedonia, men den rakk jo spire allerede i høst når jeg satt frø ut i kjøkkenhagen. Nå tenkte jeg i hvert fall se om jeg fikk det til og har altså sått dem uten alt for store forventninger på spirer. Men nokk hadde det vart gøy å få det til. Om ikke annet så er jeg en erfarenhet rikere.
Thalictrum delavayi - Violruta

Guillardia aristata 'Burgunder'

Heuchera americana 'Green with dark vein' (savner bilde)

Veronica spicata 'Rotfuchs'

Jasione leavis ' Blaulicht' - Franska Blåmunkar

Röd Salvia


Scabiosa caucasica perfecta (Blå) - men jeg er fryktelig usikker på om det var noen frø eller om jeg har sått vissne blomster. Gjelder både den blå og den hvite..
Scabiosa caucasica Perfecta Wiess
 
Filipendula vulgaris

Geum chiloense 'Mrs Bradshaw'

Potentilla nepalensis

Eryngium planum

Lychnis arkwrightii 'Vesuvius'

Lychnis coronaria

Lychnis chalcedonica

Lathyrus latifolius - staude erteblomsten. La ertene i vann i to døgn først.

Men nå da, når de stått inne i to døgn og trekkt til seg fuktighet, nå skal de vel ut under snøen. Gjelder det alle? Får i hver fall gjøre et forsøk. Setter dom i hyllan på baksiden ved kjøkkenhagen, der er det snø nå, men skal jeg måke øver snø resten av vinteren, og kan jeg sette inn dem til spiring om ca åtte uker eller la dem stå... Ikke enkelt alle ganger å være en novis..

11 kommentarer:

Furulunden sa...

Åh, den som hadde frø av violruta, veronika og hvit scabiosa... Vakre bilder

Linda Lunda sa...

Underbart vackra!

Turid sa...

Nydelige bilder - håper du lykkes med sådden!

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hej Mia!!! Välkommen tillbaka! :) Hoppas datorn har kryat på sig se hur det går att och att du inte tappade för mycket data... Jättefina bilder! Ska bli jättekul att se hur det går med frösådderna!
Kramar i massor!

Vilt og vakkert sa...

Heisann!

Ville bare stikke innom og si velkommen tilbake. Jeg håper mine Erignium planum har sådd seg sjøl, for jeg dro opp alt med rot i høst, og kasta alle plantedelene der jeg vil ha dem... nå håper jeg det godgjør seg under snøen--- og at den blir liggende en stund til i alle fall ;:OD)

Go' såing!

krepsemor sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Mariann sa...

Spennende med egne frø. Det er ikke alltid like lett å se hva som er modent frø og hva som bare er rusk og rask. Håper du får bra spiring på sådden.

krepsemor sa...

Hei Mia! Bare la dem stå ute til mars-april, og da kan du ta dem inn og sette dem på badegulvet, eller helst med lys! De fleste vil spire, men noen kan trenge to år på å spire....Må ha tålmodighet her =)
Lyke til!

krepsemor sa...

Her kan du lese mer om det å så stauder =)

Stephanie sa...

You have done well Mia! For me, you are no novice. Your garden is a good testimony of your passion and skills. Hope all seeds germinate. I am really a novice in this area. Sorry couldn't offer any advice ;-)

Linda sa...

Er litt novise selv... jeg skal putte nesten i frøboksen til uken og se hva jeg finner... burde vel lært av i fjor, men... alt er glemt og kaster meg ut i det på nytt:) Lykke til med sådden:)