søndag, januar 30, 2011

Mera sådd..

Jeg gjetter det kommer at bli stappafullt i alle krikler og kroker her i mina vinduer og boder etter hvert men det får ikke hjelpe. Så stauder og annet er jo riktig gøy.
Leste Merja's inlegg, hvilket fikk meg ut på jakt etter eventuelle clematisfrø. Til tross alle dusker som henger rundt omkring fant jeg kun et riktig stort frø etter mye søkende. Clematis recta som jeg bestilte fikk meg at inse at disse dunene ikke er frø men at jeg måtte finne et stort flatt frø. Nå begrenset jo bortemot en meter snø de alle største fynden misstenker jeg.. I hver fall, nå har jeg sådd et stort og noen mindre frø av denne så får vi se da om det blir noe ...

Så når vi hadde avsluttning i studiesirkelen rundt stauder så kom vi å snakke om Allium Mount Everest. Aner ikke hvorfor egentlig men jeg sparer alle frøsskjermer i boden. Nå hentet jeg inn en del av de svarte frøene og sådde dem og. Disse har jeg heller ikke stor tro på men en kan alltids forsøke. Lurer på hvor lang tid det tar til det blir løk hvis de nå faktisk spirer..

Så fant jeg en lang stengel med små frøknopper som jeg spart på samme sted. Aner ikke helt hva det er men jeg har en stark misstanke om at det er min siste innkjøpte Veronica, en Veronica spicata 'Blue Bouquet', synes meg huske på at jeg klippet av stengelen når jeg ryddet for høsten og da ble den aldri med inn. Foreløpig har jeg merket den med ukjent..

Så har jeg sådd frø av den lille søte violen fra i somres, Viola labradorica, likte så godt fargen på bladen, og som sagt, violer äro blå.. men jeg klarer ikke finne noen bilder på blomstrene her på bloggen...naja, bladen får holde.

Så har jeg sådd enda en runde med frøene fra Impecta og gresset som kom fra Rara växter. Lakris, gojibær, hunongsbusken og de andre også. Det er vanskelig å la være å dytte ned fler frø i jorden nå som mange av de jeg sådde først begynner å spire.. Hva er forresten den beste plassen for pipeløken nå? Skal jeg la den være kvar inne eller borde den ut i den kaldere boden i stedet, under lyset der, nå som den har spiret...

13 kommentarer:

Stephanie sa...

That deep colour of the clematis is really beautiful. I am not sure about how long allium need to grow a bulb. But, my freesia seedlings are taking forever to bloom. After so many months (sorry I cannot recall the exact number of months now) the seedlings still remain as little plants. Some have already wilted now. Good luck on all your seeds :-D

krepsemor sa...

Så du er i gang med mere såing =) Jeg holder med deg i det, og jeg har da også sådd mer i dag, jeg også! Jeg kikket på dyrkingstid på Heliotrope marine, og siden det var hele 15 uker, så måtte jeg jo så den i dag. Den dufter aldeles himmelsk når den blomstrer!
Pipeløken din vil nok ha nest av å stå kjølig på boden, vil jeg tro! Det er jo fortsatt lenge til den kan plantes ut!

Mari Anne sa...

De fleste stauder kan man sette ute under snøen, og det sparer ganske mye plass inne. Ikke at det ikke blir fullt, men man kan så enda mer...

Gunilla sa...

Härligt med frösådder.
Mina perennasådder står ute i snön men en del har jag även i uterummet där de står lite svalt för jag vill inte att de skall börja gro ännu.

Nu skall jag börja så Törnrosas kjortel den tar lite tid på sig för att gro.


Jag skulle nog ställa Alliumen svalt så att den inte kommer igång för tidigt.


Ha det gott
Gunilla

Merja sa...

Fina sorter!!
Fröna på klematis har jag endel egenplockade och en viss sort från Marianne på bloggen Trädgårdsvis:) Finns med i min blogglista.
ha det gott!

Hilde sa...

Det er spennende å følge med sådden din, og det ser ut som det går veldig bra :)

Jeg har bare sådd en runde så langt, men det klør i fingrene når jeg leser her. Kanskje så mer snart?

Ha en fin ny uke :)

Marit sa...

Den Viola labradorica har jeg i hagen, og den selvsår seg masse. Jeg har luket vekk mye av den, for den dukker opp overalt. Så er du advart ;)

Marit sa...

Mia, de har ikke lange røtter, og de er ikke vanskelige å luke bort. Men de selvsår seg i store antall, så du vil etterhvert finne de både her og der. Men de har nydelig bladverk som blir finest i full sol, ellers blir de mer grønne i skygge.

Benedicte sa...

hei. eg fant bloggen din etter et søk ang hoya-en min. og eg må innrømme at eg er mektig imponert over samlingen din :-)
men eg visste ikke at det gikk ann å ta stikklinger fra den?

hilsen Benedicte

Åsa! sa...

Så du är redan igång med frösådden! Nu blir jag också lite sugen...

Njut i din trädgård sa...

Så förnöjsamt med trädgårdsarbete!
Jag längtar tills jag kan börja så här hemma!
Trots att det blir så rörigt. =)

TYRA sa...

Visst er det artig med frøsådd, men vet du - jeg har aldri tatt før fra hverken stauder eller sommerblomster før i høst og da tok jeg av løvemunn av alle ting! Fant noen store løvemunnplanter på vår felles hageavfallsplass som jeg plantet ned i hagen min i høst - det kan jo hende at noen overlever. Noen av plantene hadde store svulmende frøkapsler som jeg tok vare på og etter hvert rant det ut frø i store mengder! Tror jeg skal bli flinkere til å ta frø heretter. Men hagen min er jo så liten så jeg har ikke plass til allverden, men litt "egenavl" hadde jo vært artig. Fullt i kriker og kroker - javisst, det er jo slik det skal være!! Lykke til med videre sådd og ha en fortsatt fin kveld.

New Dawn sa...

Ha ha kjenner meg så godt igjen når du sier: "det er så vanskelig å la være å dytte ned flere frå når en ser det begynner å spire"
Har det på samme måte jeg også og mer enn fullt blir det til slutt :-)
Honningbusk har jeg sådd tidligere og den har overvintret inne i drivhuset, og jeg håper den vil overleve.