fredag 21. januar 2011

Gress på terrassen - fröbeställning Rara växter.

Jeg planlegger for årets prosjekt på terrassen. Jeg er ikke særlig begeistret for sommerblomster, balkongkassene ble skrudd ned forrige vår og skal IKKE opp igjen. Ikke hadde jeg noen andre potter der heller, bortsett fra de to ved peisen som jeg satt Margeritter i.. Men det ble jo like vel noen potter rundt i hagen gjennom sesongen. Jeg oppdaget GRESS! Aldri hadde jeg trodd jeg skulle falle for gress, jeg som fjerner mere og mere plen rundt huset, men i potter, der passer de godt. En aldri så liten tur inn på Rara växter etter "Djungelgurka" (smakte den i somres, helt fantastisk!) som jeg kjappt kunne konstatera ikke passet hos meg som ikke har veksthus, resulterte i et frosseri av alle de gressplantefrø som fantes. Som vanlig stoppet meg grensen på 200,- Nkr men det ble da litt. Og hvem vet, kanskje det like vel blir en eller annen blomst i tilegg..
1 x PARAPLYGRÄS 'Tellymasts' - Chloris trunctata
1 x PAMPASGRÄS, ROSA 'Pink feather' - Cortaderia selloana
1 x KÄRLEKSGRÄS 'Purple love grass' - Eragrostis spectabilis
1 x MYSKGRÄS - Hierochloe odorata
1 x RÅDJURSTUNGE GRÄS - Panicum clandestinum
1 x PRYDNADSHIRS  'Will Scarlet' - Setaria macrostachya
1 x KOLVHIRS  - Setaria italica  ( erkjennes, jeg burde laget liste umiddelbart for jeg har alle rede glemt hvilken av de tre jeg bestilte!!! 'Hylander' eller 'Red Jewel'.. det må da stå på frøene når de kommer ?)
1 x HÄSSLEBRODD 'Aureum' - Milium effusum

Nå återstår det å få frøene i hus og håpe på at de spirer. Nå trenger jeg jo ikke mer enn en potte av hvert da så jeg overlever med en relativ lav spireprosent, men er det noe gøy då?
Ute i boden har jeg jo mitt gress fra fjorårets potter. Jeg tokk med tre frøvipper inn ikveld. Lurer om jeg klarer få også de frøene til å spire?
Molina caerulea ‘Variegata’, Koleria Glauca (tofsäxing) & Pennisetum alopecuroide 'Hameln'
"-den som intet satser - intet vinner"

12 kommentarer:

Mariann sa...

Det finnes så mange ulike flotte prydgress. De kan være fine både alene og i kombinasjon med andre planter.
Kunne godt tenke meg å så noen pennisetum, men det får bli et annet år. (Har altfor mye på listen allerede og er ikke kommet i gang.) Kanskje hvis jeg finner ferdige planter.

Marit sa...

Så mange spennende frø du kjøper! Jeg liker også gress, men har hittil bare sådd Festuca glauca. Det er et vakkert gråblått grass som er veldig lett å få til. Første året er de ganske må tuer, men året etter er de kjempestore.

krepsemor sa...

Gress er noe jeg også har fått øynene opp for! I fjor sådde jeg 3 forskjellige sorter, og nå er de plantet i bedene! Noen gress er ettårige (annuelle) og det sorte gresset jeg sådde for et par dager siden, og som jeg presenterte på bloggen min, er ettårig! Synd, for det så så spennende ut! Jeg tror jeg må satse på flerårige!
Spennende gress du har kjøpt deg, Mia! Det skal bli artig å se når de spirer, og hvirdan de utvikler seg =)
Nå er du virkelig i gang!!!

Bea sa...

Hej!
Härligt med planer! Vackert med gräs och det har jag beställt frön av i år också. Vi får se vad det blir av det!
Violruta har du lyckats med tydligen! Jag tummade lite på den, men valde bort den ännu i år. Risk för att det blir för många påsar att hålla reda på :)
Ha ett skönt veckoslut!
Kram /Bea

Gunilla sa...

Härligt med gräs det ger liv åt en stram rabatt och det är så fint att titta på när vinden rör i grässtråna.

Violruta har jag sått av iår en vit sort. Jag har tidigare Klockruta och skuggviolruta riktigt ståtliga växter och fantastiskt fina.

Ha en fin helg
kram/Gunilla

Maria sa...

Vilken rolig lista med gräs.

Merja sa...

Så mycket olika gräs du beställt. Spännande! Det har jag aldrig provat att så. Ska kolla upp hur dina gräs ser ut:)
trevlig helg!

Linda sa...

Jeg falt for noen gresssorter i fjor, men vet rett og slett ikke om jeg får sådd dem i år...kjøleskapet er fullt av frø som skal i jorden, så plassen blir nok et stort problem i år også... litt synd, men, men... finner kanskje noen på gartneriet:) De er flotte i potte, og som naboer til andre planter:) Lykke til:) JA nå starter moroa:):)

Vilt og vakkert sa...

Heisaan!
Så mye flott gress, og særlig når det får gro seg høyt.
Det skal bli mer av det i Oasen...
Ha fortsatt go' hælj ;:OD)

potentilla sa...

Husk å merke såpottene skikkelig. Der gikk jeg på en trøkk....

... sa...

Så mange spennende slags frø du kjøper, og interessant med gress :)
Jeg har bare to slags prydgress i hagen, og begge har jeg fått som avleggere. Har ikke prøvd å så før, men kommer nok til å prøve en gang.

Masse lykke til. Gleder meg til å følge prosjektene dine :)

Stephanie sa...

I slowly learning how grass can be really ornamental. Thanks for sharing about these plant. I hope we have more varieties here though.