fredag 26. november 2010

Blommig fredag–en smula vitt


En smula vitt.. Det är inte ett enkelt tema den här veckan. Just nu är hela trädgården vit men det räknas väl inte. Därför blir det drömmar för nästa års vithet. Dom här små Puschkinia Scilloides visar en smula vit tidigt på våren. Nu är jag glad att jag planterade några till i höstas för det var inte många lökarna jag hade innan. Det är en smula vit som jag ser fram mot. Eller kanske som under, den sista lilla smula vitt som ligger kvar av fjolårets snö, då känner man verkligen att det snart är sommar.


Annars är faktiskt inte vit det jag har mest av i trädgården. Hos mig är det färger. Men en och annan vit blomma dyker upp genom sommaren. Som Fagertraven om våren, eller fruktträdens blommor, en smula vit som jag verkligen blev glad över var när mitt spaljerte Sävstaholm äntligen blommade i våras. Sommaren bjöd ju dessutom på ett äpple. Nu drömmer jag om flera äpplen till nästa år.

Så var det ju dom väldoftande bondbönans blomster, med en smula vit. En riktig slager blev det, bondbönor kommer det så definitivt bli i köksträdgården till nästa säsong också.. 

Så, ja, en liten smula vit har jag nog också i min trädgård, men inte så mycket om sommaren som just nu…

För att se många flera små smulor vit kan man se inom Katarina’s “Roses and Stuff”. Varje vecka är det ett nytt tema fredagsblommor. Det är bara att delta :)

20 kommentarer:

Kristin Aurdal sa...

Nydelig bilde av den hvite Scabiosaen :-) En flott blomst som jeg også har i hagen :-)

Mariann sa...

Her var det jo mange bilder av hvite blomster. Deilig med flotte blomsterbilder nå. Her har vi barfrost og minus 12 i natt.

Ruben sa...

Så många fina vita växter. Utan vitt klarar vi oss nog inte i trädgården!! ;-) Om det nu är en vit vädd på en av bilderna, så är det första gången jag ser en vit vädd, tror jag.
Trevlig advent!
/Ruben

Britt sa...

Fina bilder av temat vitt//Britt

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Gillar vita blommor - inte minst den vitblommande brunnävan :-)
trevlig helg
Birgitta

Margot sa...

Så många vackra vita blommor! Jag tittar mycket hellre på blommorna än på snön, börjar bli alldeles för kallt också! En tröst att ha sommarens ljuvliga blommor att titta på! Bondbönans blommor var riktigt läckra!
Ha en trevlig helg!
Kram Margot

Vilt og vakkert sa...

Heisann Mia!
Oj, ikke mangel på hvitt der i gården.
Mange skjønne.
Jeg får gjøre et dypdykk i arkivet, jeg også. Hvis jeg ikke kommer over et godt motiv innen helga, må det bli noe antikvarisk!
Ha go' hælj!

Gunilla sa...

Vilka fantastiskt vita blommor du har. Jag älskar vita blommor för de lyser upp i rabatterna.

Ha en fin helg
kram/Gunilla

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Oj så många vackra vita blommor! Vilken prakt!
Ha en fin helg!
Kram,
Anna-Karin

AnnCharlotte sa...

Jag tycker det ser ut som att du har några stycken somär vita ;)
Ha en skön helg ;)

Katarina sa...

Åh, så mycket vackert! Bondbönans blommor ser så läckra ut. Jag har aldrig odlat bondbönor, men nu blev jag lite sugen...
Trevlig första advent!

IreneL sa...

Härliga vita blommor! Man längtar....
Ha en fin helg! / Irene

Ingmarie We sa...

Så många olika vackra vita blommor/buskar du har. Du tar också jättefina bilder av dem.
Madamen i mitt collage fanns till salu på en plantskola. Kunde inte låta bli att hämta kameran i bilen och ta ett kort. Men min trädgård är tyvärr för liten för stora statyer. Ha en bra helg.

Lotta 8`) sa...

Fina vita bilder :)) Ja, ute är det vitt så det förslår! Mysigt.

Vad duktig du är på att sticka! Fina arbeten, jag tog en titt på din andra blogg :) Jag tragglar vidare med mina sockar och vantar :)

Ha en mysig första advent ♥

lisa sa...

Vilket fint collage på alla vackra vita blommor, Mmmmm ! Men allra bäst gillade jag bilden på snön som nästan smält bort, kände nästan hur det brukar kännas när våren spritter i en...Ha en fin helg
Lisa/Lisas trädgård

Malgorzata Ingstad sa...

Svak for hvitt, jeg også... Nydelig, Mia

Helens trädgård sa...

Hej Mia!
Bondbönans blommor var jättevackra, den kanske man skulle fröså nästa vår.
Underbart collage över dina vita blommor, snyggt!
Ha en skön första Advent!

sweetbay sa...

I can see why you would tire of white, seeing it all winter long. But your white flowers are beautiful. They look so pure. I love the Scilla with its blue stripes.

sweetbay sa...

PS Yes, that was snow in the background in the bluebird pic. :) I took that picture last January.

Stephanie sa...

Oh marvellous! And white as snow. I love to have some white flowers here and there in the garden. They sparkle and in the night you can also see them.