søndag, november 21, 2010

Snørapport

Den her vinteren blir det ingen månedens bilde. Tar en snørapport i stedet. 37 cm alle rede, en kan bare håpe det ikke blir så mye som de to siste vintrene, jeg orker ikke all den snø som blir etter at vi har måket taket..

I november har jeg ikke vart ute i det hele tatt tror jeg, ute i hagen altså. Det straffer seg, idag måtte jeg måke rundt de planter som jeg ikke bundet sammen, en kald fornøyelse skal sies. Men, nå er Rhododendron bundet sammen med nylon og forhåpentligvis klarer den seg slik at jeg får sett den i blomst til sommeren.

Håper innerligt at de overlevde flytten i hvert fall, men disse knoppene har kanskje også en sjanse å blomstre. Er dette forresten en blomsterknopp eller er det kun en ny knopp som blir blad? Har enda ikke lært meg å se skillnaden..

Kjøkkenhagen ligger innbeddet i hvite dyner. Var tvungen å måke min vei her og, jeg hade jo glemt å binde ihop mine amerikanske blåbær. Der dem står i hjørnet av kjøkkenhage løper de stor risiko å brekke ellers, litt vel mye snø pleier å bli slengt den her veien..

Hvert år er det en del gjennglemt i hagen, er ikke det typisk. Jeg ville tro at snøtyngden holder mer enn nokk til å tynge ner disse greinene på Astrakan uten å få hjelp av en skruetrekker i tillegg.. Godt i hvert fall at tre ikke står så nære innpå husveggen og taket slik at vi ikke kommer til skade å hive snø over disse greiner..

Men, når alt annet er nvent, det er da herlig med en slik ettermiddag i hagen. Snø byr på litt trim det og. Stillheten som rår når snøen langsomt daler ned er fantastisk og det er ikke uten at jeg får en liten førjulsfølelse. Kl 15.00 og det begynner alle rede å skumre ute, da er det godt en kan gå inn og nyte en varm kopp kaffe og ta plass i sofakroken igjen.

 

 

Forrige år i sluttet av November ( 28.11.09) så det slik ut. Så hva skal en tro, blir dette en snørik vinter?

11 kommentarer:

Kathrine sa...

Jeg syns bare du har en så flott hage, sommer som vinter! Jeg liker disse espaliene díne så godt!
Ser du har mye "dyne" i hagen. Skulle gjerne hatt dynen jeg også. Her er det stort sett barfrost, hele vinteren. Det dreper mye i hagen. Kystklimaet er mildt/kaldt/mildt/kaldt...osv..
Nå har vi nesten 10-20cm snø, mye forsvant her forleden.
Ikke bra med lite snø på høsten/forvinteren iallefall.

Ha en fin fin søndag, Mia:))

Mari Anne sa...

Jeg synes så absolutt det ser ut som en blomsterknopp på rhododendronen din.

Vinteren er vakker, men den kunne godt ha vært litt kortere om jeg fikk bestemme.

easygardener sa...

It looks so different to your garden last year. I hope the snow does not do too much damage to your plants. I can see why you do not visit the garden while the snow is so deep.
I think that is a flower bud on the Rhododendron. !

Hilde sa...

Jeg fikk skikkelig julestemning av bildene dine :) Hagen din er flott også i vinterdrakt. Men det var jammen mye snø dere har allerede. Her er det bare et par cm foreløpig.

Ha en fin ny uke :)

Parkvegens Hageglede sa...

Jeg er heller ikke så glad i vinteren, men jeg tror snødekket er bra for plantene dine. Her er barfrost, kun noen få cm. med snø. Det bekymrer meg litt. I går var jeg også ute, fikk dekket til en del krukker med glava, strie og noe granbar. Så får vi krysse fingrene, nyte førjulstiden og glede oss til våren. Ønsker deg en fin uke!

Gunilla sa...

Oj Oj vad mycket snö du har.
Här har det kommit ca 2 dm.
Men vitt och fint är det och kallt har vi ochså. Nu är det minus 10 grader.

Ha det gott
kram/Gunilla

Bea sa...

Hej!
Oj, sååå mycket snö!! Det bästa med snön är, att det ger ett visst skydd för känsliga växter trots allt :)
Ha en fin vecka! /Bea

Stephanie sa...

That's a lot of snow Mia! But I am sure you have taken in all your precious plants. Actually if I don't think about the cold... the look of your garden is actual quite nice with these white snow he he...

Anja sa...

Hejsan Mia!

Fina bilder från din vintriga trädgård. Snö är så himla dekorativt - oavsett vad man tycker om den annars;))!/Anja

Linda Lunda sa...

Jädrans vad snö!!!!
Brrrr!!!!!
Linda

Maria sa...

Nå er jeg enig med "brrrr" og liker best det siste bildet som viser hagen din uten dyner. Men også jeg ser at det er noe vakkert i vinteren, selv om jeg ville nøye meg med et par uker og aldri under -2. Flotte kuler på tujene, det tenker jeg aldri på før dem ble 14 m høye. Flott innlegg!