mandag 1. november 2010

TT – grindar..


Helt överst i våran perenntrappa har jag lagat en grind.  Egentligen kom den här för mina barn löpte alltid upp den här lilla backen till och från skolan, det var innan jag planterade häcken alltså.  Det såg nog lite konstigt med en stor blå grind mellan dom små häckplantorna men dom växte sig till och blev större. Över grinden är det en båge, men den ser man inte längre. Häcken har för länge sen vuxit in i den och det är både vild kaprifol och en Clematis ‘Summer Snow’ som bäddar in grinden i vita bomullsmoln.
port 2
Z-grind kallar jag modellen, den heter säkert något helt annat. Men den är enkel och stabil, byggd på noll & nix tid. Det blev faktiskt två grindar till hos mig det året. Bägge som ingångar till köksträdgården. Konstigt nog kommer dom inte alls lika ofta med på bild sån som den överst i blomsterhavet. Jag gillar grindar, dom delar av, skapar rum och fastän dom är så enkla i modellen tycker jag dom är riktig söta.

Jag trodde nog att det skulle bli flera grindar,  jag ville ha en in till varje rum i trädgården men han som jag ‘delar köket’ med sa stopp! Det är för jobbigt att gå runt huset då, men nog drömmer jag fortfarande, i varje fall om en grind till. En dubbelgrind i toppen av trappa som hälsar välkommen när man besöker oss. Är det inte skönt vi har drömmar ?

Varje vecka inspirerar och inviterar Maria oss med på ett nytt trädgårdstema. Den här veckan är tema “Grindar”. 
Har du en grind?

12 kommentarer:

Njut i din trädgård sa...

Mia jag delar ditt tycke för grindar. Här hos mig finns bara en för kökskamraten min tycker nog som din. :)

Men dina blå är så fina. En grind på glänt är så välkomnande på nåt vis, mer välkomnande än ingen grind alls.

Ha det så gott!

Villrose sa...

Men den er jo fin denne ene, med kuler på stolpene og alt :-)

Skulle gjerne hatt - men hverken jeg eller livsledsageren er kyndige...

Helens trädgård sa...

Hej Mia!
Tycker din grind är jättefin.
Grindar i alla olika stilar är faktiskt väldigt fint. Har tyvärr ingen själv, kanske skulle jag försöka fundera ut en plats där en skulle passa.
Ha en fin vecka!

Marit sa...

Så flotte grinder du har laget. Skulle gjerna hatt en sånn i hagen. Jeg likte spesielt godt det nederste bildet, det var helt nydelig!

Åsa! sa...

Visst skapar det fin rumsindelning med grindar, men jag har inte en enda! Grindarna till infarten hänger på verkstadens vägg...

Linda sa...

Jeg er helt enig med deg at det er vakkert og sjarmerende med porter i hagen. De både ønsker velkommen til en ny del av hagen, samt deler av små rom. Også er det så gøy at men kan tilføre hagen flotte farger ved å male dem. Slik du har gjort. Jeg blir alltid så glad når jeg ser bilder av din blå port.
Jeg har selv en blå port, men den har jeg ikke tatt mange bilder av... kanskje jeg skulle gjøre det:) Klem

Turid sa...

Det er koselig med porter i hagen og dine er jo så flotte og ser så forseggjorte ut! Til neste år skal jeg få laget en til min hage, vet akkurat hvor jeg skal ha den!
(Jeg fant ut at bloggen var rette plassen for diverse hagenotater - den blir jo som en hagedagbok.)
Ha en fortsatt fin dag.

Bea sa...

Hej!
Den vackra grinden kommer jag ihåg från dina tidigare inlägg och tyvärr har jag ingen bra plats för en grind.
Hmmm...jag får lov att tänka på det med ngn rumsindelning ;)
Kram /Bea

Eva Linnea sa...

Har inga grindar att visa upp. Får njuta av dina fina två i stället. Båda två är jättefinsa på olika sått. Jag är svar för blått så den grinden får högsta poäng.
Kram Eva Linnea

Gudrun sa...

Hej där sköning!
Så full i skratt jag blir, kunde riktigt se alla grindar.
Själv är jag ju på gång med min första men kanske inte den sista. Det är underbart att skapa rum i trädgården.
Din grind är riktigt fin. :)
Leve drömmarna.

Ha en fin kväll.
Kram

Malgorzata Ingstad sa...

Jeg har ingen port men er smertlig klar over hvor flotte de er. I neste liv kanskje, i dette ser det litt dårlig ut... og da skal jeg ha både port og stakittgjerde - alt i hvitt, tror jeg

Vilt og vakkert sa...

Heisann! Fortsett å drømme, Mia, en vakker dag går den i oppfyllelse.
Grinder er noe spesielt ved. Jeg har en smijernsport i kjelleren hos min pappa. Den vil jeg ha i haven, men har ennå ikke funnet rette stedet!
Er det på tide at jeg skifter over til hjemmebloggen din... eller ;:OD)
Ha go´hælj ;:OD)