søndag 14. november 2010

Frøken Felis..


Tamkatten, Felis silvestris catus, er en tamkatt fra nabolaget som har tatt sin elsk til min hage. Enten lå hun i staudetrappa og lurte på alle sommerfugler eller så kretset hun rundt dammen og håpet på en aldri så lite smakbit av gullfisk tror jeg. Nå gikk det heldigvis bra både med fisker og sommerfugler ( verre var det med alle blomster, jeg måtte støtte opp alle som en..) og det er uneklig koselig med litt selskap i hagen. Gjør deg til venn med kattene, sa min gamle nabo, da gjør de minst skade. Kloke ord, ikke en plante er dratt opp, ikke en blomsterbedd er brukt som do, så jeg fortsetter være gjestefri mot rovdyret og sender en stille tanke om at fiskene skal klare neste sommer og.

8 kommentarer:

Marita sa...

Jeg tror katten tror at den bor i din hage for det heter seg også at katter gjør ikke ifra seg i egen hage ;o) Så derfor har du sluppet kattebæsj i bedene.
Vakker pus!

Gudrun sa...

Katter på gott och ont. Det är bra när de tar mössen men inte lika kul när de tar småfåglarna. Våra grannkatter har upptäckt nepetan och det är otroligt vad de njuter av den, ligger, doftar och biter i den.
Önskar dig en fin dag.

AnnA sa...

Tjusig katt!
Och jag har läst ngnstans, att det faktiskt är så att våra tamkattor tar inte så många småfåglar(procentmässigt) - vi människor är större rovdjur...
Ha en skön dag i hagen!
hälsn
AnnA

Gunilla sa...

Riktigt fin katt.
men jag vill helst inte ha katter invid bron för de pinkar på allt de kommer åt.
Det luktar ju jättemycket.

Men som råttfångare är de ju fantastiska.

Ha det gott
Kram/Gunilla

Gunilla sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
elle-melle sa...

Så søt og kosete den så ut.
Katter er både vel og ille. Holder mus og rotter unna, men er farlige for fuglene.
Men man kan vel ikke få i både pose og sekk, og når katten først er der, er det nok best å bli venn med den:)
Her har jeg også en nabokatt som "bor" i hagen og det er koselig å prate litt med den når jeg er ute.

Bea sa...

Söt katt, men aj aj, för guldfisken, den må få hållas i dammen :)
Tyvärr, har vi ingen katt numera och det sätter sina spår, eftersom grannens katt t o m kommer och märker upp reviret på vår dörr, upptäckte jag idag...fyyyy!!
Ha det gott! /Bea

Vilt og vakkert sa...

Heisann!

Herlig katt da... må ofre noen blomster for den!
Slatt av når snøen er kommet, ordner haven seg sjøl!
Liste over hva som bør gjøres i haven nå, kom i seneste laget. Jeg må passe på sommerfuglbuskene- ser jeg- de er satt i krukker under verandaen. Kanskje ikke så lurt det!!! Må sannsynligvis pakke dem inn siden snøen ikke blir liggende der!
G0' uke ;:OD)