søndag, februar 21, 2010

Sukkulent Mix

 1Et aldri så litet besøk på Plantasjen etter basilikumfrøer resulterte også i denne plante. Syntes den er nokk så sjarmerandes med sine prikkete blader og blomsterstengeler som ser ut til å slå ut med blå blomster, en riktig søtnos som måtte pakkes godt in for ikke å fryse på hjemveien. Men, hva er det for noe? Hva er det med Plantasjen som aldri kan oppgi navnet på plantene, tror de ikke det er av interesse for oss som handler ? Eller er det helt enkelt slik at Norges største gartneri ikke kan navnet på de planter de selger? Jeg synes ikke denne merking er god nokk !! Sukkelent Mix, hm, det kan være så mye.

DSC_0014

A small trip to one of our local plant shops didn’t only result in the Basil seeds I went for, but also this cute succulent, unfortunately this shop decided not to label it but simply called it succulent mixed. What kind of name is that? I find it so irritating! Anyhow, it seems like those flowers will turn blue and I like those spots,so.. Anyone who recognize it ?

2

9 kommentarer:

Blomsterguri sa...

Nei, si det du. Ikke vet jeg hva det er med Plantasjen, men jeg har merket meg det samme. Fin sukkulent var det da likevel. Ha en fortsatt fin kveld!

asbjørg sa...

En lignende sukkulent har jeg også,men har aldri sett blomster på den.Og navn.......nei det er ikke alltid så lett å vite.Enig i at Plantasjen burde merke sine produkter bedre!

Stephanie sa...

Oh I can wait for those little bloom to open! The flowers must be very cute. This plant looks like my Silver Squill. But your leaf looks thicker.

Gudrun sa...

Fin, först så tyckte jag den liknade en succulent som jag har men i växtsättet liknar den mer en orkidéart som jag har. Är bladen hårda? Spännande att se hur den ser ut utslagen.
Ha det gott.

orchis sa...

Fin liten plante som før tilhørte slekten Scilla, men er nå flyttet til egen slekt Ledebouria. Den du har er sannsynligvis L. socialis. Strengt tatt ingen sukkulent, men en løkplante.
http://www.pacificbulbsociety.org/pbswiki/index.php/Ledebouria

Lillebeth sa...

Tjusigt bladmönster. Må så gott!

Tullik sa...

Trur nok eg også kunne kjøpt denne ja !! Veldig fin. Men navn.....

Margrethes hus og hage sa...

Haha, sukkulentmix :) Nei, kunnskapen på Plantasjen er nok ikke så høy som man gjerne forventer, men man må ta det for det det er. Jeg er ikke noen vandrende hagebok, og har kun greie på mine få ting som jeg har satt meg inn i, men har allikevel endt opp med å hjelpe kunder på Plantasjen som ikke får hjelp av uerfarne ekspeditører. Så det forundrer meg ikke at de ikke har merket plantene sine en gang :)

Det ligger en liten oppmerksomhet til deg inne hos meg, om du tar imot. Ingen tvang :)

Ønsker deg en fin kveld. Hilsen Margrethe

Hagen på Granheim sa...

Jeg har ikke sett denne planta før, men den var jo innmari søt. Håper du viser fram blomstene når de slår ut.