lørdag, februar 20, 2010

Ingefær

DSC_0004 “-Kjøp en fersk rot som viser lite grønne øyne og plant den halvveis over jordflaten”. Det lær ikke være noen vacker potteplante men jeg synes likevel det høres litt spennende ut så nå prøver jeg, får se hvordan resltatet blir. Er det noen som har prøvd ?

 

 

1

Hermetikkbokser kan bli ypperlige plantepotter, det har jeg fått med meg men har aldri brukt dem innen, nå får de stå i kjøkkenvinduet sammen med stikklingene av Hoya. Planterte glatt noen hvitløksbåt i den andre. (jeg hadde ingen med sparris så det får gå like bra med bokser fra Heinz hvite bønner..)DSC_0014

Ginger. I had a root lying around on my kitchen bench and thought I should try to plant it, just to see who to plant itself will turn out. It is said to be nothing special but to me all plants have their one value so I will try anyway. I got a tip from a friend to use  tinned cans, never tried that one before either so here i goes, together with another one with Garlic , thought it would look nice together with my coffee cups in the kitchen window.. Anyone tried it? Will it grow ?

DSC_0016

And, doing so I noticed that one of my Hoya seedlings actually starts to bring flowers, all ready, amazing isn’t it ?

2 

Og, når jeg først begynnte kikke litt i vinduet ser jeg at den ene Hoya stikklingen som jeg satt, faktiskt alle rede har fått knopper, helt utroligt, ikke sant ?

14 kommentarer:

Hønsehuset sa...

Heisann, jeg hat prøvd med ingefærrot og det gikk bra. Fikk opp en fin grønn plante, men dessverre så var jeg nok ikke så flink med den. Så lykke til med forsøket og ha en flott helg.

Gudrun sa...

Vad spännande med ingefära, du får berätta hur det går.
Ang. liljorna så blev de som var planterade i krukor dåliga förra året, jag såg inte efter dem tillräckligt bra så de blev nog för blöta, för övrigt klarade de sig bra.
Kram

Merja sa...

Vilka gröna fingrar du har Mia!!
Lycka till med plantorna:)

anne.ashild.andersen.solberg sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Kathrine sa...

Jada, har prøvd og fått til en flott ingefærplante! Bladene er gode i maten, og tror jeg brukte dem til te også. Tips må være at knollen ikke blir så fuktig at den råtner, men ellers er den ganske lett å få til. Har du hull i bunnen på boksene?
Lykke til!

Jeg prøvde for noen uker siden en jordskokknoll, men den råtnet, ble for vått i potten.

:)

Meta sa...

Hej i stugan !
Finns det någonting som du inte har kommit på. Du är helt otrolig Mia. Jag väntar med spänning på fortsättningen med ingefäran
Kram från snökaoset

Margrethes hus og hage sa...

Nei, ingefær har jeg ikke forsøkt å plante, men det høres ut som et spennende prosjekt :) Skal følge med på hvordan det går med planten din :)

Ønsker deg en fin helg videre. Hilsen Margrethe

Tullik sa...

Lykke til med forsøk og go`helg !!

Margrethe sa...

Jeg tenker ofte på å prøve, men ettersom jeg bruker mye fersk ingefær i mat, så blir det aldri noe til overs for planting. Neste gang jeg handler skal jeg snu problematikken; kjøpe ingefær for å plante, og resten skal spises :-). Det må da fungere.
Forundrer meg ikke at Hoya-stiklingen kommer med knopper hos deg. Du må være en tryllekunstner i dette faget.

Pusepilde sa...

Jeg prøvde for et par år siden med et par knoller som hadde begynt å spire i kjøleskapet. Det gikk "så där"...
Den ene råtnet på grunn av for mye fukt, den andre vokste sakte, men sikkert. Jeg konkluderte med at det måtte nok mere varme til enn det jeg klarte å gi den, og sikkert litt mere gjødsel.

Lykke til :)

Stephanie sa...

Hi Mia, how's your weekend?

Wow that hoya! The buds are truly a reward :-D I also like the way you used the cup container. Quite cute.

I hope the ginger will do well in your garden.

Linda sa...

Har aldri prøvd ingefær, men alltid spennende å prøve no enytt da:) Lykke til, du får fortelle hvordan det går med den. Jeg har fulgt dinblogg en stund og takker forinspirasjon. Jeg har selv laget min egen blogg. Jeg har enda mye å lære for den blir som jeg ønsker, men man lærer med tiden håper jeg, snapper opp litt her og der:) Jeg har lagt deg til på min bloggliste, håper det er ok:) Ha en super søndag. Klem fra Linda www.lindashagedrommer.blogspot.com

mitt gröna hjärta sa...

Spännande med ingefäran, du måste rapportera vad som blir av den!
Och jag hoppas verkligen att snön är borta i maj... Det är vackert med det vita men nu börjar de ställa till problem, tak rasar och ingen tågtrafik fungerar här så vi är inte rustade för denna vinter!
Ha det gott, Jenny

Hagen på Granheim sa...

Dette er et spennende prosjekt, og du som har så grønne fingre får nok ingefæren til å spire. Håper du viser frem på bloggen etterhvert :)

Ei venninne av meg plantet ingefær og fikk ei plante. Jeg har også prøvd, men fikk ikke ingefæren til å gro.

Så artig med knopper på hoya-stiklingen, da :)