onsdag, februar 10, 2010

Frøken Nobilis

DSC00014

Lille frøken Corydalis Nobilis, er en kjær gammel venninde til meg. Jeg blir like glad hvert år som hun kommer opp i mine blomsterabatter. Hun har jo reist et stykke, ca 55 mil faktiskt, helt fra mine foreldres hjem. Der ute på et kubeite har hun kommet opp hver sommer, gjennom hele min barndom, med løfter om en lang og solrik sommerferie. Er det rart hun gjør meg glad? Når hun slikker solen begynner sommeren. Hun vokser der ute på beitet, for for en gang for lenge, lenge siden var det min fars bestemors staudebedd. Etter blomstring, når hun har sikkret seg at sommeren har kommet, går hun atter inn i sin dvale og står ikke å finne igjen før til neste år.1 Corydalis Nobilis, ( syn, Fumaria Nobilis ) Sibirlerkespore (no). På Svensk heter den Sibirsk nunneört og ‘i Norden ble den først dyrket i Uppsala i 1765 av botanikkens far, Carl von Linne’, står det å lese på Plantearvens sider.

Dette er mitt bidrag til Frøken Solslikk.

 

Anne på Moseplassen arrangerer denne konkurranse, les mer her

15 kommentarer:

Gudrun sa...

Nunneört, de är fina, har ingen men jag har sett att någon kastat en planta som växer i en dikeskant. Kanske skulle gräva upp den, den vill nog flytta, eller hur?
Ha en bra dag.
Kram

Stephanie sa...

The bloom looks unusual. I also look forward for it to re-appear :-)

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Hej Mia!
GRATTIS till att du var den som gjorde det 10 000:e beösket hos mig. Maila mig din adress så skickar jag an liten grej till dig.

Kram från Eva Linnea

Min mail: eva.linnea@live.se

anne - moseplassen sa...

nydelig! og kjempekoselig at du blir med på konkurranse denne gangen også Mia :D

AnnA sa...

Hej Mia.
Fin, med läcker form på blomman!
Jag har blå och lila nunneört, man faktiskt ingen gul.
Ha det!
hälsn
AnnA

Njut i din trädgård sa...

En sötnos som jag inte har...

Hagen på Granheim sa...

Så søt den var!
Jeg har en liten rosa vårblomstrende lerkespore i hagen min. Skal se etter denne gule i hagesentrene til våren, synes den var kjempefin.

Lykke til i konkurransen med din flotte frøken :)

Kathrine sa...

Oi!! Så flott! Er det en lerkespore? Så artig. Denne skal noteres til gartneriet får inn stauder. Kanskje jeg er så heldig å finne den. Flott iallefall og en verdig kandidat i konkurransen:))

Hanne sa...

Å, så vakkert bilde. Nå er det heldigvis ikke så lenge til våren.

easygardener sa...

I have not seen that Corydalis before. It looks very pretty.

Vilt og vakkert sa...

Heisann Mia!
Det er første gang jeg ser en Sibirlerkespore. En fantastisk spennende plante- ikke rart at du har flotte sommerminner om den!
Takk for tipset om den blå anemona. Den skal jeg prøve å få tak i. Var på et foredrag om Late hager på onsdag. Det tror jeg passer for meg.... det meste bør komme opp av jorda år etter år. Så får det årlige stellet i drivhuset bli prioritert. Resten bør klare seg sjøl mest mulig!
Ha fin hælj!

Glädjekällan sa...

Nunneört är fint. Försöker plantera in lite olika sorter men det verkar ta tid innan de sprider sig. Har sett trädgårdar helt översållade med nunneört i olika färger tidigt på våren och det är vackert.
Trevlig helg
Birgitta

Gudrun sa...

Hej vännen!
Tack för din gulliga kommentar. Vet du att du ofta gör mig så glad.
Färgen på tapeten är lite ljunglila, vi tapetserade med den för 9 år sedan och jag är inte på långa vägar trött på den. Vi har grått kakel och ljusgrått golv till, luckorna är vita. Jag bara älskar den lila färgskalan.
Lycka till i färgvalet.
Kram

Moa sa...

Jättesöt blomma.. har nog inte sett den förut. Nunneört har jag försökt få in i trädgården men de jag fått har inte lyckats.. undrar kanske den senaste har överlevt från förra säsongen ja den som väntar får se. Din ska jag hålla utkik efter för den var jättefin.. Ha en fin och mysig helg..Moa

Bland Blommorna sa...

Jo visst minns du rätt, det är bäcken som synns på bilden. Det blir nog mycket vatten där i vår med tanke på all snö.

Vilken häftig blomma du visar. Jag skriver upp den på min 'vill ha' lista.