tirsdag, februar 23, 2010

Klematisdrømmar..

 DSC_0017

Nå er jo tiden når en sitter og drømmer og planlegger sommeren som kommer, for det gjør den. Ser bare kanskje ikke helt slik ut akkurat nå nei.. Jeg fikk denne flotte boken av minn yngste sønn i julegave og der leser jeg om Clematis som planteres i hekker. Er det noen som har prøvd det? Kan jeg plante Clematis i en godt etablert hekk eller er det for seint? Jeg hadde så likt å se min småbladige Lind blomstre utover sommeren.. eller syrinen også for den del.

DSC_0019

I got a nice book of Clematis as a Christmas gift from my youngest son.Here one can read of Clematis planted close by trees and in hedges. Any experience of planting Clematis in your hedge? I so like to try it but I’m not really sure it will work..

8 kommentarer:

krepsemor sa...

Jeg har hørt mange har plantet klematis for at den skal klatre i hekker og trær! Det blir jo flott, kan jeg tenke meg! Jeg elsker klematis, og skal anskaffe flere i år! Jeg har sådd clematis alpina "Pamela Jackmann" i år, og er spent på om det blir noe av den!

Nora sa...

Klematis drömmer jeg også om - jeg har ingen ennå, men kjöpte meg en klematisbok tidligere i vinter så jeg sitter også og leser og drömmer. Problemet er at jeg ikke har noen plass som det bare er å sette ned en klematis på. Men-men....et nytt prosjekt med graving og flytting er jo også moro, vi får se om det blir noe av det:-)

sweet bay sa...

I've often seen pictures of Clematis growing up into small trees. That looks like a good book!

Stephanie sa...

Don't think I could plant them here ;-) But I really wish I could. I have seen this flower from your garden. The flower is so attractive. Cool book! Your son has really gotten you something that you really like to read yeah.

Gudrun sa...

Hej Mia!
Har aldrig prövat att sätta clematis i häck, däremot har jag en bekant som lät en clematis växa upp i ett päronträd och det var jättevackert.
Clematis är en underbar växt, med underbara blommor.
Ha en bra dag.

Bea sa...

Klematis är en växt som jag förälskade mig i för första gången senaste sommar, då de två första exemplaren fick sin plats hos mig.
Helt ljuvliga, rosa och ljusblåa och stora blommor.
Nej, nu glömmer jag förstås min Alpklematis som jag haft i många år, men är lite annorlunda i blomningen.
Det blir definitivt ngn till när det blir vår....kanske en vit!
Kram /Bea

Linda sa...

Klematis var det første jeg kjøpte når jeg begynte å rote i hagen her:) Det var liksom den det startet med, men jeg har dessverre hatt varierende hell, men jeg gir ikke opp av den grunn:) De er jo aldeles nydelige. Har hørt at når man skal plante dem sammen med trær eller busker, bør de plantes 60 cm unna, og den eksisterende planten bør være godt etablert, ellers vil klematisen ta livet av den... Hvorvidt det stemmer vet jeg ikke men for to år siden valgt jeg å ignorere dette, fordi jeg sååå gjerne ville ha et pæretre med klematis i. Jeg kjøpte nytt pæretre og en ny klematis, det endt emed at klematisen klatret i et dødt lite tre... Så det kan jo tyde på at det stemmer... Så jeg skal prøve i morelltreet i stedet i år, for det har stått der i 13 år sånn ca. Men det er alltid verdt et forsøk:) Lykke til:) Ha en god dag:) Klem

Gudrun sa...

Hej Mia!
Echiverian som du undrar över får jag ta in över vintern och se om de överlever. De som är på bilderna överlevde förra vintern inomhus.
Ha det gott.
Kram