mandag 25. juni 2018

Wood garden..

Nei, ikke akkurat noen skogsbunn hage. Det har jeg ikke plass til. Men det ble en liten kasse i hvert fall til de nye plantene. En liten miniatyr variant av wood eller stump garden hvis jeg skikkelig legger godviljen til. Det som var i denne kassen fra før var enda mest plantet til for å fylle opp den.

Som ‘stump’ har jeg brukt en del av en gammel huggekubbe. Hadde helt enkelt ikke noen rot men dette får gå. Blandet opp den gamle jorden med en god del kugjødselkompost før planting. Biller meg inn at det gjør jorden noe surere..

Tre nye höstbräcka, Saxifraga fortunei ‘Mount nachi’ lengst til venstre, Saxifraga fortunei ‘Black berry and apple pie’ ved siden av, den lille manglet etikett og en sildre (Saxifraga) har funnet veien hjem hit etter helgen. Den siste hadde en etikett med Saxifraga fortunei ‘Cheap Confections’ men det tror jeg ikke er riktig. Den er en annen sort, og ‘stor höstbräcka. 25 cm,’ stemmer dårlig med den tredje minste som ble med hjem. Dette med manglende eller forvekslet etikett gjør det ikke helt enkelt å få til navn, eller høyde. De to lengst til venstre mot pæretre og den høyre (hitåt) av de små blant steinene.  Sildren står helt i hjørnet av kassen, mot garasjen. Nærmest i bilde er også en Saxifraga fortunei ‘Mount nachi’ som jeg flyttet hit. Den kjøpte jeg i fjor.

Til venstre blant de små er den lille fra forsiden som jeg flyttet hit, Saxifraga veitchiana.. Den likte seg dårlig der ved kanten under plommetre så det ut til. Ville helst tro det var for tørt for den?

DSC_0033

Prøvde meg på å ta en avlegger av en sølvfarget bregne ved dammen men det gikk ikke, fikk ikke med noen røtter. Satte like vel ned det jeg fikk opp på vinst og förlust. Det samme med det ‘jungfruhåret’ fra fremsiden. Går det så går det..

Delte også den blåaktige Hosta planten ved dammen og satte hit. Flyttet en sølvfarget bregne jeg plantet tidligere på baksiden,Athyrium niponicum ‘Silver Falls’, bak den mørke hyll busken. I tillegg satte jeg ned den duehode planten, Chelone obliqua, igjen som var her fra før. Toppet med de små knollene rosa corydalis ‘Georg Baker’ (satt knollene mellom de to store nye saxifraga plantene) som jeg satte i staudetrappa i fjor høst (tror jeg bare tok opp halvparten av dem) så tror jeg det var alt som er her så langt.  Kjenner jeg meg selv blir det sikkert noe mer.

Den sildren tok jeg forresten vekk noen bladrosetter fra og satte i steinhaugen.

1 kommentar:

Nora sa...

Jeg som har sånn nesten 2000 kvadrat å boltre meg på blir så imponert over hva dere med små hager får til på liten plass. Dette blir fint!
Klem Nora