fredag 29. juni 2018

Klipp, klipp. klipp..

En samtale i dag på FB om Niwaki fikk meg å minnes at det er alldeles for lenge siden jeg så til mine tuja kuler og annet som må klippes. I kveld brukte jeg mange timer med saksen og fikk tatt dem alle tror jeg. Og det er etterhvert blitt noen.. Mest med kuler da.

Denne var jo også en billig tuja som jeg først brukte flere år på å forme til kuler. Men så ble det Niwaki forsøk i stedet. Nå begynner gamlefar langsomt se hva det skal forestille men det tok mange år. Nedre delen er kraftigst, om enn langt fra de skyer jeg drømmer om. Den øvre halvparten trenger man fortsatt en god del fantasi for å forestille seg hva det skal bli. Etter å ha klippet buxbom og barlind (idegran) også så lurer jeg på hvor i all verden neste barlind skal stå. Så mye enklere å få tett og forme, det merker jeg på de jeg alle rede har. Nå vil jeg ha en Niwaki barlind. Skal nok finne et eller annet sted, bare vent.. sommeren er fortsatt lang.

Etc.. det ble ikke bilder på alle. Jeg klippet de små hekkene med buxbomstiklinger også. De begynner å ta seg. Ser at jeg har store hekker som må klippes igjen også… det blir nok å få gnagsår på innsiden av tommelen igjen.

3 kommentarer:

Hageidyll i Sonvika sa...

Har ikke prøvd meg på noe annet enn kuler og hekker, men det frister å gjøre noe mer med klipping:-)
Skjønner godt det kan bli gnagsår på tommelen.
Ha en fin dag/Eirin

krepsemor sa...

Oj, så spennende! Niwaki har jeg aldri hørt om før, og nå sitter jeg her og googler :)
Dine Niwakier er superflotte, og spiralklippen likeså! dette kunne jeg tenkt meg å prøvd, hadde jeg bare hatt noe å prøve på!

Margrethe sa...

Så mange morsomme former. Dette har jeg aldri prøvd meg på. Og ikke blir det vel heller siden hjorten har sin egen måte å ordne opp for meg :-).