søndag 10. september 2017

Pjusker og annet

En lysglimt, gjemt, fanget mitt øye. Hva, rosen er ikke død like vel. Ikke er den stor, det er den ene stengelen med blomst og noen få grønne blad helt nederst men det er liv! Rose Nostalgie ser kanskje bare ikke helt slik ut..

Denne sommeren har vært de små roseundrenes sommer. Når jeg endelig fikk gjort ferdig siste bit av vaierespalieret i rosenhagen fant jeg også denne, den hadde jeg glemt. Lurer på hva det er? Antar en klatrerose, og sikkert en rød.. men glemt var den, klemt inn ved siden av Summer Snow..

Hadde jeg ikke fjernet espalieret her hadde jeg nok aldri sett den. Så liten, så gjemt..

Denne er altså lengst til venstre, så i midten er den gule Lucia og lengst til høyre var også en rose, mener den og er rød..? (leter jeg bakover blant notater så finner jeg sikkert ut av det..)

Denne syrin hortensia busken,hydrangea paniculata Pinky Winky, men sine få blomsterknopper har nå også fått mer luft. En eneste knopp gjenstår, resten har jeg klart brekke med mine bygge forsøk, i fjor var den jo så fin..

I dag passet det endelig å få malt baksiden også. Nå kan jeg senke skuldrene. Og i tillegg har far fått skiftet topp planken ved trappa, nå minker to-do listen skikkelig. (burde kanskje få lagd den lista også..) Rakk få malt blått og i dag. En dag uten regn må utnyttes.

 

4 kommentarer:

fru trollhagen sa...

Så fint det ble med blått. To do - lister er greie å ha :)

fruens flora sa...Hei Mia. Det er ikke så lett å se disse små. En kan bli skikkelig overrasket noen ganger. To do lister er ikke dumt. Fin dag til deg.
Hilsen Hanne-Lise.

Fagertunhagen sa...

Slike overraskelser er det koselig at dukker opp:)
Det blir spennende å se hvordan de vil komme til neste år. De hadde sikkert godt av å få litt luft rundt seg.
Men tenk at en slik liten, bar rosestengel setter en så fin blomst. Det er jo hvertfall til å bli glad av!

Hageidyll i Sonvika sa...

Hei Mia.
Ikke verst at en slik liten stengel setter en så vakker blomst.
Det kommer til å bli spennende å se neste år når alt får mer lys og vokser til.
Ha en fin uke./Eirin