onsdag, september 27, 2017

Ganske typisk

Det er det, ganske typisk så her års. At det blir så alt for lite tid i hagen. Enten finnes ikke tiden ellers så frister ikke været til uteaktivitet. Eller så er jeg for trøtt… Men i kveld ble det i hvert fall noe før mørkret kom. Fiskene er tatt inn fra dammen!!! Klarte telle opp til de fem vi sett siste uken, hvor de andre to blitt av vet jeg ikke. Først var den ene borte og noen uke seinere den andre.

Men det bor noe annet i dammen nå. Jeg skvatt skikkelig til når noe beveget seg blant kassene med dagliljer. En frosk!! eller en padde, hvordan man nå ser forskjellen.. Den ble borte før jeg klarte finne kamera men når jeg skulle ta opp fiskene fant jeg den nede i dammen. Kul, her blir rene wild life garden. Pinnsvin har vi jo sett og.

I dag begynte jeg plukke inn for høsten, blir jo ikke mye mer sittende rundt i hagen nå. Både møbler og frosker er på vei in, men langt fra ferdig enda.. Jeg har også satt ned hvitløksbåter til slutt, tok bare de største feddene denne gang men har både småløk fra blomstrene og et års løk kvar hvis jeg ombestemmer meg og vil sette flere. Men jeg tror faktisk det holder. Det blir så alt for mye hvitløk til slutt. (kasse 19 og 20) Forsøkte å ikke sette dem for tett denne gang. Og det er ikke plass for gulerøtter heller.

Har plukket inn noen bjørnebær også, ikke hvert år som det blir ferdige bær! Avrundet kvelden med å få satt ned småløk (og en liten lilje?) også i rosenhagen. De var dem jeg fikk med opp da jeg gravet om og satte Tiny tim i den ene kassen ved morellen tidligere i september. Gid meg om jeg kommer huske på alt dette..

Jeg håper det blir tid til noen mer time ute. Jeg har fortsatt noen Allium som jeg ikke fått satt og idag kom enda mer løk og knoller i posten. Begynner bli litt fullt bare, vet ikke helt hvordan jeg skal få plass med alt…. luksusproblemer altså. Har noen bulbiller jeg tenkt så, og nå oppdaget jeg at porselenanemonen har satt frø. Så har jeg alle småplanter på baksiden som må plantes, clematis stiklinger i boden og, og, og.. Må nok passe på å få noen timer her og der skal jeg få gjort alt.

2 kommentarer:

Fruens Flora sa...Hei Mia.
Det er ikke bare om våren det er mye å gjøre. Også om høsten. Det med plassen er et problem også her. Som regel får vi gjort alt før vinteren kommer. Fin kveld til deg.
Hilsen Hanne-Lise.

Ingeborg Kringeland Hald sa...

Kjekt med liv i dammen. Jeg har også satt hvitløk nå, håper det blir like fin avling til neste år. Ha en fin helg, hilsen Ingeborg